L'associació de guàrdies civils denuncia el "balafiament" de personal i diners públics en els festivals d'estiu

L'AEGC critica que s'han destinat més de 750 agents per al Medusa Sunbeach Festival mentre es deixa la resta de la demarcació desatesa
9 agost 2019 16:54h
L'AEGC es queixa també de la falta de mitjans de protecció dels cos en aquests esdeveniments. / MEDUSA SUNBEACH FESTIVAL

VALÈNCIA. L'Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC) ha denunciat aquest divendres, a través d'un comunicat, el "balafiament" de personal de seguretat i diners públics per a donar cobertura als diferents macrofestivals i esdeveniments privats que se celebren durant l'estiu, com ara el Medusa Sunbeach Festival de Cullera (la Ribera Baixa) o l'Arenal Sound de Borriana (la Plana Baixa).

Així, per al Medusa Sunbeach Festival, que se celebra aquest cap de setmana a Cullera, la Comandància ha destinat més de 750 agents que "asseguraren un esdeveniment privat deixant la resta de la demarcació desatesa".

Els 750 agents procedeixen d'unitats de seguretat ciutadana dels llocs pròxims al festival, de trànsit, dels GRS, de Policia Judicial, helicòpters del Servei Aeri, tècnics especialistes en Desactivació d'Explosius, Unitats canines d'explosius i estupefaents, Patrulles del Seprona, Servei Marítim i GEAS.

Per a l'Arenal Sound també es van destinar efectius de GAR, GRS, Seguretat Ciutadana, PAFIF, USECIC, Esquadró de cavalleria PJ, Seprona, Gedex, Servei Cinolòlic, GATI i intervenció d'armes i Unitat Aèria; els mateixos efectius que es van destinar al juliol per al FIB i que es destinaran a l'agost per al Rototom Sunsplash.

Sobre aquest tema, l'AEGC ha assenyalat que en aquest tipus d'esdeveniments prolifera el consum d'alcohol i drogues, així com que es produeixen grans aglomeracions que concentren desenes de milers de persones. Davant aquestes circumstàncies, la Guàrdia Civil ha de muntar dispositius especials per a donar seguretat a aquestes "activitats lucratives privades".

"No es pot entendre com, tenint la manca de personal en aquestes zones turístiques, que tripliquen o quadrupliquen la seua població a l'estiu, es poden llevar agents dels serveis ordinaris per a oferir un servei a cost zero a una empresa privada", ha criticat l'associació en nota de premsa, tot incidint que aquesta pràctica deixa desproveïts als municipis dels voltants.

Des de l'AEGC es queixen també de la falta de mitjans de protecció, ja que els seus agents acudeixen a aquest tipus d'esdeveniments "sense jupetins antibales, sense porres extensibles i sense un altre tipus de material d'autoprotecció i antidisturbis". Tot això, havent d'exposar-se a "insults i agressions" perquè els assistents saben que les penes que els esperen són "simbòliques". "No som autoritat", denuncien.

next