La Guàrdia Civil deté un home per agredir sexualment una dona a Almassora el 2017

El detingut és sospitós d'haver comés també dos robatoris amb violència, dues estafes i un delicte contra la seguretat del trànsit
6 agost 2019 17:26h
El presumpte autor dels fets, al seu torn, era buscat per a la seua detenció i personació per diversos jutjats de l'Estat. / EFE

VALÈNCIA. Agents de la Guàrdia Civil han detingut a Almassora un jove de 22 anys com a presumpte autor de l'agressió sexual a una dona a la qual suposadament també va colpejar i va amenaçar amb una botella de vidre a l'octubre del 2017 en una platja de la localitat de la Plana Alta.

Els investigadors també atribueixen a l'arrestat, que era buscat per quatre jutjats de Barcelona i per un de Gijón, dos robatoris amb violència i intimidació, dues estafes i un delicte contra la seguretat del trànsit.

El 15 d'octubre del 2017 una dona va denunciar una agressió sexual i un robatori amb violència i intimidació a la platja d'Almassora. Els fets van ocórrer quan un home es va acostar a la víctima i, després de suposadament colpejar-la i amenaçar-la amb una botella de vidre, la va agredir sexualment i es va fugar en un vehicle portant-se els objectes personals de l'afectada, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

Després de presentar denúncia davant la Guàrdia Civil d'Almassora i atesa la gravetat dels fets, es va fer càrrec el Grup d'Investigació de delictes contra les persones de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Castelló. Els investigadors van iniciar perquisicions i van obtindre diferents proves i evidències per a la identificació de l'agressor.

El presumpte autor dels fets, al seu torn, era buscat per a la seua detenció i personació per diversos jutjats de l'Estat. Els agents el van localitzar en les proximitats del seu domicili actual, per la qual cosa va ser detingut i presentat davant l'autoritat judicial encarregada del procediment, que va ordenar el seu ingrés a la presó de Castelló.

La Guàrdia Civil també ha pogut demostrar la seua participació en altres fets delictius, com ara un robatori amb violència i intimidació on va sostraure un turisme d'alta gamma a punta de pistola en la població de Picassent (l'Horta Sud); diverses estafes en repostar en estacions de servei de la demarcació de Castelló, on es donava a la fugida sense pagar, i un delicte contra la seguretat del trànsit en fugir a gran velocitat quan era requerit per la Guàrdia Civil de Montanejos.

Després d'efectuar un registre al domicili del detingut, els agents van trobar que l'arma utilitzada era simulada i d'aparença real en la comissió de l'atracament comés a Picassent i en el del vehicle sostret.

next