La Guàrdia Civil deté un home a València per incitar a l'odi i la violència contra els musulmans a Facebook

La investigació determina que els missatges difosos a la xarxa social són "extremadament violents" i que s'han propagat "sense cap restricció" entre "una gran quantitat d'usuaris"
13 febrer 2019 10:54h
Els agents van rastrejar el perfil fins a fer-se amb la identitat de l'usuari, que va ser detingut. / EFE

VALÈNCIA. La Guàrdia Civil investiga a València un individu de 60 anys per incitar de manera directa a l'odi, la discriminació i la violència contra els musulmans i els immigrants a través de la xarxa social Facebook amb alguns missatges de "contingut extremadament violent".

Segons un comunicat de la Guàrdia Civil, la publicació del material de contingut violent a Internet "s'ha realitzat sense cap mena de restricció en la xarxa social Facebook, per la qual cosa es pot determinar que els missatges d'incitació a l'odi, violència i discriminació publicats han pogut arribar a una gran quantitat d'usuaris d'aquesta xarxa social".

"Davant la gravetat i brutalitat dels continguts abocats a les xarxes socials", afegeix la nota, la Guàrdia Civil va obrir una investigació per a tractar d'identificar l'usuari d'aquest perfil, que va donar com a resultat la seua plena identificació.

Posteriorment, aquest individu va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte contemplat en l'article 510 del Codi Penal, en el marc d'unes diligències prèvies del jutjat d'instrucció número 11 de València.

La investigació ha estat coordinada per la Fiscal Encarregada de la Investigació dels Delictes d'Odi a la demarcació de València i "s'emmarca dins d'una de les prioritats establides per la Secretaria d'Estat de Seguretat relatives a la investigació i persecució dels delictes d'odi, visible després de la recent aprovació del pla d'acció de lluita contra els delictes d'odi".

La denominada operació Fender, que ha permés la detenció d'aquest individu, ha comptat amb la col·laboració dels grups d'informació de la Guàrdia Civil de Navarra i València i la Unitat Central Especial número 3.

next