La Guàrdia Civil deté nou persones com a responsables d'onze incendis forestals

La majoria dels focs dels últims 15 anys estan vinculats al factor humà, mentre que és molt xicoteta o quasi nul·la la incidència de les causes naturals
18 agost 2019 13:40h
Dels sinistres coneguts per la Guàrdia Civil en la primera meitat de l'any, el factor humà en va causar més del 98%. Imatge d'arxiu. 

MADRID. La Guàrdia Civil ha detingut nou persones per provocar, de manera intencionada o negligent, un total d'onze incendis forestals a les demarcacions de Castelló, Lugo, Àvila, Gran Canària, Lleó i Càceres, segons va informar aquest dissabte.

La Guàrdia Civil destaca que un dels detinguts a Lugo, considerat l'autor intencionat d'almenys sis incendis forestals, hauria provocat l'incendi amb l'objectiu de mantindre constituïda en la zona una brigada d'extinció a la qual ell mateix havia pertangut en campanyes anteriors.

Els humans, responsables de la majoria d'incendis forestals

Segons els estudis sobre incendis forestals dels últims 15 anys, la majoria d'ells estan vinculats al factor humà, siga per obra d'un incendiari o derivada de la negligència en l'ús del foc, sent molt xicoteta o quasi nul·la la incidència de les causes naturals.

Dels sinistres coneguts per la Guàrdia Civil en la primera meitat de l'any, el factor humà en va causar més del 98%. En aquest sentit, destaca el nombre d'incendis forestals produïts per negligències greus mentre es feien tasques en el camp, treballs agrícoles o ús de maquinària.

Les operacions de la Guàrdia Civil contra els incendis forestals s'emmarquen dins de les seues actuacions específiques per a la reducció de delictes contra la fauna i destrucció d'hàbitat, així com per a l'esclariment de la responsabilitat penal en aquest tipus de delictes, previstes pel Projecte LIFE de la Unió Europea 'Guardians de la Natura contra el crim ambiental', coordinat per l'ONG SEO/BirdLife i en el qual el Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil participa com a soci beneficiari.

next