La Guàrdia Civil deté Pablo Hasel i el trasllada a la comissaria de Vinaròs

El raper, condemnat per l'Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme, tornava d'un homenatge a un pres històric del GRAPO
28 abril 2019 19:37h
LAURA ALCALDE, ACN

VALÈNCIA. La Guàrdia Civil ha detingut aquest diumenge el raper Pablo Hasel a la carretera, en un control de trànsit, quan tornava d'un homenatge a l'històric pres del GRAPO Paco Cela Seoane. 

Així ho ha informat el seu grup de suport en Twitter, que també ha explicat que el traslladaven a la caserna de Vinaròs on passarà aquesta nit detingut. Demà dilluns, 29 d'abril, passarà a disposició judicial.

El raper va ser condemnat per l'Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme. La Guàrdia Civil l'ha detingut després de comprovar que hi havia sobre ell una ordre de crida i cerca perquè no es va presentar a un judici, segons ha reconegut davant els agents.

Fonts de la Delegació del govern espanyol han explicat a EFE que la detenció del raper català, condemnat per enaltiment del terrorisme, s'ha produït a les 18.30 hores a Benicarló.

Hasel ha reconegut davant els agents que no es va presentar a un judici on estava citat i ara la Guàrdia Civil està intentant trobar el jutge per a comprovar si eixa ordre de crida i cerca segueix en vigor.

El mes de setembre passat, la Sala d'Apel·lació de l'Audiència Nacional va rebaixar a 9 mesos i un dia la condemna de dos anys i un dia de presó al raper per lloar en Twitter a ETA i als GRAPO, ja que aquestes organitzacions ja no estan actives. Això li evitava anar a presó per aquesta causa –perquè la pena no supera els dos anys– si bé en té pendent una altra de dos anys de presó pel mateix delicte.

next