La Guàrdia Civil investiga 9 treballadors de l'ORA de Calp per irregularitats en la tramitació de denúncies 

La investigació apunta que els empleats posaven denúncies als vehicles mal estacionats però no les deixaven al parabrisa 
8 octubre 2019 14:09h
La Guàrdia Civil assegura que les denúncies no se corroboraven. / EUROPA PRESS

ALACANT (EUROPA PRESS). La Guàrdia Civil investiga nou treballadors de l'empresa encarregada del control dels estacionaments de la Zona Blava (ORA) de la localitat de Calp (la Marina Alta) que suposadament interposaven denúncies sense seguir el protocol establit per a tramitar-les.

Segons ha informat l'institut armat en un comunicat, suposadament no es corroboraven les infraccions i no deixaven el butlletí de denúncia en el parabrisa, de manera que la denúncia, el pagament de la qual és obligatori, es tramitava per l'ens gestor de tributs SUMA per a "alliçonar" els conductors. Als presumptes autors se'ls imputen els delictes continuats de falsedat documental i estafa.

Els agents van comprovar que moltes de les denúncies interposades pels empleats investigats solament havien sigut supervisades o comprovades per un sol controlador, quan el requisit indispensable perquè la infracció ha de ser corroborada in situ per, almenys, dos.

El mòbil d'aquesta mala praxi, duta a terme pels controladors, seria l'augment del nombre de denúncies, ja que es va incrementar el benefici econòmic i es va propiciar un estalvi en costs en la contractació de més personal per a realitzar eixes comprovacions legalment, d'acord amb el que s'estableix en la legislació vigent.

Pel que sembla, i segons es desprén de les manifestacions recollides durant la investigació, existien ordres concretes de dos dels caps de l'empresa perquè suposadament s'actuara d'aquesta forma fraudulenta i s'amenaçava els treballadors amb l'acomiadament, en cas d'insubordinació.

A més dels delictes continuats de falsedat de document públic també s'ha pogut constatar la comissió d'un delicte continuat d'estafa, ja que, en la redacció de les denúncies, s'actuava mitjançant engany i falsedat, amb la qual cosa es provocava un "greu perjudici econòmic" als ciutadans.

El balanç total de les persones investigades ha sigut de nou –cinc dones i quatre homes–, d'edats entre els 33 i els 61 anys. Tots ells van quedar en llibertat després de prestar declaració en dependències policials, a l'espera de judici.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next