La Guàrdia Civil posa en llibertat amb càrrecs les quatre persones detingudes al Forn de Barraca

Activistes per l'horta s'han manifestat davant el Palau de Justícia de Montcada per a mostrar el seu suport als companys detinguts
27 setembre 2019 19:28h
Un dispositiu de la Guardia Civil s'ha presentat al Forn de Barraca per a desallotjar els manifestants. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. La Guàrdia Civil ha deixat en llibertat amb càrrecs aquest divendres de vesprada les quatre persones detingudes al matí durant el desallotjament dels concentrats al voltant del Forn de la Barraca de València. Els activistes estaven concentrats davant l'edifici per a tractar d'evitar la seua demolició amb motiu de l'ampliació de la V-21.

Dos dels detinguts eren dos activistes que s'havien encimbellat a la teulada de la barraca centenària; la tercera persona detinguda era una dona que s'havia encadenat a una de les finestres, i la quarta, una altra que suposadament va mantindre algun enfrontament amb un agent de la Guàrdia Civil, que havia establit un dispositiu per a dur a terme el desallotjament.

No obstant això, segons han explicat l'exdiputada de Podem Rosana Pastor, membre de la plataforma Per l'Horta, i altres testimonis, la detenció d'aquesta última dona s'hauria produït quan intentava ajudar una altra persona.

Abans que es procedira a l'alliberament de les persones detingudes, els activistes s'han concentrat davant el Palau de Justícia de Montcada per a exigir el seu alliberament i mostrar-los el seu suport.

Participació en la manifestació pel clima

Els activistes, que han estat més d'una setmana defensant l'horta al Forn de Barraca, s'han sumat aquest divendres de vesprada a la manifestació pel clima i contra el canvi climàtic que s'ha celebrat aquest divendres a la ciutat de València, impulsada pel moviment 'Fridays for Future'.

Així, durant el recorregut en el qual han participat milers de persones, s'han repetit diverses proclames en favor de l'horta i contra l'ampliació de la V-21.

next