Guillem Agulló encapçala la candidatura d'ERPV a les eleccions europees

Josep Barberà: "La nostra és una candidatura plural de forces independentistes"
9 febrer 2019 19:30h
Guillem Agulló ha començat la seua intervenció manifestant el desig de participar en la coalició a les europees. / ERPV

VALÈNCIA. El Congrés Extraordinari d'Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), que s'ha celebrat aquest dissabte, ha triat per unanimitat Guillem Agulló com a candidat valencià a la llista per a les eleccions europees del 26 de maig. 

El congrés, en el qual han participat militants, simpatitzants i amics, ha triat també les altres tres persones que acompanyaran Agulló en la candidatura. Es tracta de la independent Maria Pérez i Company, de Barxeta, Rebeca Abad i Brotons, d'Alcoi, i Juanvi Salavert i Pons, de Tavernes de la Valldigna.

La valenciana ha sigut la primera federació d'Esquerra Republicana a celebrar el congrés extraordinari de tria de candidats. Guillem Agulló, Maria Pérez, Rebeca Abad i Juanvi Salavert s'integraran en la coalició ER-Bildu-BNG.

Guillem Agulló ha començat la seua intervenció manifestant el desig de participar en la coalició a les europees. "Em preguntava què podia fer aquestos últims anys davant la repressió que estem patint i desitjava que em proposaren que fora candidat d'Esquerra Republicana. Ho desitjava perquè amb Esquerra Republicana compartisc el dolor, la república, la lluita pel benestar social... Tot allò que representa la República i eixos valors que tenim com a poble sobirà".

Agulló ha fet referència "als embats de l'Estat, als presos i preses polítiques i persones exiliades". "Em sent identificat i acompanyat en la seua lluita perquè també és la meua", ha dit sobre aquestes persones, i ha finalitzat reclamant que "ara cal lluitar més que mai per les llibertats. Els assistents al Congrés han ovacionat Agulló i han ratificat, votant per unanimitat, la seua candidatura.

El president d’Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà, ha dit que "poques persones representen tan bé com Guillem la dignitat d'aquest país. Ens situa com l'única força valenciana que planta cara a l'Estat. La nostra és una candidatura plural de forces independentistes".

Barberà ha volgut agrair especialment la presència d'independents a la candidatura, com ara Guillem Agulló i Maria Pérez, així com "totes les mostres de suport" que Esquerra està rebent en els darrers mesos. En aquest sentit, Barberà ha manifestat que "el projecte d'ERPV està més fort que mai i és més necessari que mai. Això ho veiem poble a poble i comarca a comarca, on moltíssimes persones s'apropen a donar-nos suport i a encoratjar-nos en la nostra tasca".

next