Guirao mostra "predisposició" a una cessió temporal de la Dama d'Elx si hi ha una exposició "a l'altura"

El ministre de Cultura en funcions assenyala que perquè la peça tornara a la seua ciutat d'origen caldria una exposició d'art ibèric a l'altura
3 novembre 2019 17:15h
Guirao ha remarcat que la Dama d'Elx és "una de les obres més simbòliques i significatives del patrimoni històric espanyol"

VALÈNCIA (EP). El ministre de Cultura en funcions, José Guirao, ha expressat aquest diumenge que hi ha "predisposició" a una cessió temporal de la Dama d'Elx a la seua ciutat d'origen. Això sí, ha puntualitzat que perquè açò fora possible hauria de projectar-se una exposició d'art ibèric "contextualitzada", de "primer nivell" i "a l'altura" de la peça.

Així s'ha pronunciat després de visitar el Museu del Palmerar i el Museu de la Festa a la ciutat, a preguntes sobre una possible cessió de la Dama, que actualment està en el Museu Arqueològic Nacional.

Guirao ha remarcat que la Dama d'Elx és "una de les obres més simbòliques i significatives del patrimoni històric espanyol" i que, per això, "perquè poguera tornar a vindre temporalment hauria de contextualitzar-se en el marc d'una exposició d'art ibèric a l'altura de la Dama". "Si per part del museu s'organitzara aquesta exposició, en funció de la qualitat,estaríem disposats a contemplar el préstec temporal", junt amb altres peces de l'art ibèric de les col·leccions nacionals, ha puntualitzat Guirao.

El ministre ha reconegut que no és "partidari de moure les grans peces", i ha ressaltat que "per moltes mesures de seguretat l'accident és possible". A més, ha destacat que la Dama d'Elx "està delicada". "Jo el que no veig és moure la peça sola", ha destacat. Al seu judici, quan es parla de peces arqueològiques "ha de ser per a explicar tota una cultura", ha indicat. 

Guirao ha assenyalat que hi ha "predisposició" i "bona voluntat sempre que el projecte científic i arqueològic siga de primer nivell i estiga a l'altura de la peça, que no siga la peça la que li done el nivell al projecte".

D'altra banda, respecte a les ajudes al Miseri d'Elx, ha assenyalat que hauria de ser una subvenció "nominativa" i que, si els socialistes guanyen les eleccions del pròxim 10 de novembre, "per al pressupost del 2020 es tindrà en compte".

next