Hackegen el compte de Twitter de l'Ajuntament de València

Aquesta vesprada s'ha publicat una piulada amb el missatge 'Esta cuenta ha sido hackeada por corrupción' escrit en majúscules 
5 agost 2019 15:55h

VALÈNCIA. El compte de Twitter de l'Ajuntament de València ha sigut hackejat aquest dilluns a primeres hores de la vesprada. Així, a les 15.45h s'ha publicat una piulada des de l'usuari @AjuntamentVLC amb el missatge 'ESTA CUENTA HA SIDO HACKEADA POR CORRUPCIÓN' [sic]. 

Fonts municipals consultades per aquest diari han confirmat que estaven treballant per a solucionar aquests fets. 

L'Ajuntament ha volgut restar gravetat a l'assumpte i deixar-lo en una simple "anècdota", segons han informat fonts municipals a EFE. "El hackeig d'aquest compte no resulta perillós, encara que es tracte d'un compte institucional, perquè no suposa l'accés a dades, claus o comptes privats", han explicat des del consistori. 

La piulada ha sigut esborrada un parell d'hores després de la publicació, tot i que ja havia aconseguit acumular milers de repiulades i 'm'agrada'.

Al voltant de les sis i mitja, el consistori ha anunciat a través del seu perfil de Twitter que ja havia recuperat el compte "després d'haver patit un atac cibernètic" i que han tornat a funcionar amb normalitat. A més, han assenyalat que han denunciat el robatori d'identitat als Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat. 


next