Hackegen també el compte de Twitter de l'Ajuntament de Palma

La Policia Nacional i la Policia Local de la capital balear estan investigant la publicació d'amenaces contra l'exalcalde des del perfil oficial 
13 agost 2019 13:25h

VALÈNCIA. Nou cas d'hackeig del compte de Twitter d'un ajuntament. Als de València, Albacete i Pamplona de la setmana passada se suma el de Palma aquest dimarts. 

El compte de l'Ajuntament de Palma ha estat en mans alienes des de les 11.30h fins a les 12.30h. Durant aquesta hora, des del compte oficial s'han publicat "missatges d'atac i odi", així com "amenaces d'assassinat" contra l'exalcalde Antoni Noguera, actualment regidor de Cultura i Benestar.

"Maten a Antonio Noguera, hay miles de formas de hacerlo sin que nadie sepa nada" o "Tengo los datos de toda tu familia, si no cambias esta ciudad lo publicaré todo. Sé donde vives, por donde te mueves, y que es lo que haces, ándate con cuidado" són algunes de les piulades que s'han anat publicant cada 5 minuts des del compte. 

A més, també han canviat la descripció del perfil, que ha passat de dir "Compte oficial de l'Ajuntament de Palma amb tota la informació municipal al teu servei" a "AYUNTAMIENTO CORRUPTO" [en castellà i majúscules].

Quan passaven pocs minuts de les 12.30h, l'Ajuntmanet de Palma –amb el compte ja recuperat– ha anunciat que la Policia Nacional i la Policia Local ja estan investigant els fets.

Amenaces greus als alcaldes

La Unitat d'Investigació Tecnològica de la Policia Nacional ja estava analitzant l'origen dels hackeigs que han patit els comptes de Twitter de diversos ajuntaments i que en el cas del d'Albacete i Pamplona inclouen amenaces als seus alcaldes.

Al marge de les denúncies presentades, s'estan investigant totes les incidències similars que s'han registrat davant la seua similitud. El primer hackeig que va transcendir va ser el del compte de Twitter de l'Ajuntament de València el 5 d'agost.

En el cas de Pamplona –el 6 d'agost–, els hackers van penjar missatges amb insults i fins i tot amenaces de mort a l'alcalde, Enrique Maya, de Navarra Suma. El mateix dia, dues hores després, al compte de Twitter del consistori d'Albacete va aparéixer una foto del primer edil, Vicente Casañ, de Ciutadans, amb el missatge: "Et done 1 mes i si no canvies aquesta ciutat, veuràs com deixe la teua família".

next