La ultraconservadora HazteOir amenaça Ribó amb una querella per la retenció de l'autobús misogin

L'associació considera que s'han vulnerat els seus drets fonamentals
5 març 2019 19:18h
La portaveu d'HazteOir, Teresa García, ha assenyalat que els serveis jurídics de l'entitat estan valorant una querella criminal contra l'alcalde. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. L'autobús d'HazteOir ha sigut retingut aquest dimarts en la zona del Palau de Congressos de València per la Policia Local i ha sigut conduït a la central per a retirar els vinils –el que comporta una multa de 200 euros al titular de l'autocar–, ja que els laminatges publicitaris del vehicle incompleixen les especificacions d'instal·lació en referència a les condicions tècniques. L'autobús tenia previst circular per la ciutat aquest dimarts, 5 de març, amb el missatge '#StopFeminazis. No és violència de gènere, és violència domèstica'.

En aquest context, la portaveu d'HazteOir, Teresa García, ha assenyalat que els serveis jurídics de l'entitat estan valorant una querella criminal contra l'alcalde de València, Joan Ribó, per "vulneració de drets fonamentals i possible prevaricació" per haver retingut l'autobús "acollint-se a normativa de publicitat, que no és aplicable en el nostre cas".

"Ahir, el Jutjat d'Instrucció número 4 de Barcelona va decretar en un acte judicial que el bus no incorria en cap delicte. Els polítics d'extrema esquerra no volen que diguem una opinió que discrepa de les seues idees. Demanem una llei de violència domèstica integral. Tenim arguments i continuarem defensant-los", ha manifestat.

El president d'HazteOir també s'ha pronunciat al respecte en les xarxes socials on ha criticat el que al seu entendre és el "terrible totalitarisme de Joan Ribó". "Han manat la Policia Local a retindre l'autobús d'HazteOir per suposadament violar l'ordenança de publicitat. Restringeixen un dret fonamental per una ordenança. #Democràcia? No ens pararan!", ha escrit en Twitter.

Segons l'Ajuntament, l'autobús "ha sigut detingut" en la zona de Palau de Congressos, en l'entrada nord-oest de la ciutat, i se li ha requerit la documentació, moment en el qual diverses persones han començat a protestar per l'arribada del vehicle a la ciutat i llançar-li taronges perquè abandone València.

next