La tribuna de les Corts serà ja "totalment accessible" per als plens ordinaris d'octubre

"Ara estic ací, però el que vull és arribar allí i espere en uns mesos aconseguir-ho": La diputada Laura Soler va haver de fer la seua primera intervenció des de l'escó perquè la tarima de l'hemicicle encara no era accessible
30 setembre 2019 12:11h
El muntatge estarà finalitzat per als plens ordinaris marcats per al mes d'octubre, unes setmanes després de la previsió inicial. / DLV

VALÈNCIA. Aquesta setmana han començat els treballs d'adaptació de l'hemicicle per a fer "totalment accessible" el faristol dels oradors. Així ho ha comunicat el Parlament valencià, que també ha explicat que, amb les obres, s'instal·laran dues rampes laterals per a poder accedir sense cap barrera a la tribuna. A més, el faristol serà regulable en altura. 

El muntatge estarà finalitzat per als plens ordinaris marcats per al mes d'octubre, unes setmanes després de la previsió inicial. Així, aquest juliol van començar les obres per a reparar el sostre de l'hemicicle i també es preveia la intervenció per a fer accessible la trona, que comptava amb el vistiplau de l'Agència per a la Defensa i Promoció de l'Accessibilitat (ADEPA), integrada en el Comité d'Entitats Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI). 

La previsió en aquell moment era que tots els treballs estigueren finalitzats el mes de setembre, per al començament del període de sessions. No obstant això, l'11 de setembre la socialista Laura Soler, la primera diputada de les Corts en cadira de rodes, va haver de realitzar la seua primera intervenció des de l'escó en lloc de fer-ho des de la tarima reservada per a aquesta finalitat.

"Ara estic ací, però el que vull és arribar allí i espere en uns mesos aconseguir-ho", va afirmar la diputada en la seua estrena a les Corts, que va despertar els aplaudiments de tots els grups de la cambra. 

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next