Hisenda avança la vespra del 9 d'Octubre que podrà pagar 31.725 factures amb el FLA extraordinari

L'anunci respecte a la injecció dels 428 milions per part del Ministeri arriba poques hores abans que el president Puig pronuncie el seu discurs pel dia del País Valencià
8 octubre 2019 20:01h
La ministra ha complit el compromís que tenia amb el president de la Generalitat que el FLA arribaria abans del 9 d'Octubre", s'ha permés assenyalar amb satisfacció el conseller Vicent Soler. / EFE

VALÈNCIA. El FLA extraordinari ha arribat en el moment més oportú per al Consell; la vespra del 9 d'Octubre. La Conselleria d'Hisenda ha comunicat a última hora d'aquest dimarts que la injecció de 428 milions d'euros permetrà a la Generalitat pagar 31.725 factures.

En realitat, la comissió delegada del Ministeri d'Hisenda va aprovar el lliurament de l'extra FLA el passat dia 3, però és a partir d'aquest dimarts que la Generalitat pot començar a liquidar les factures que tenia pendents. Així ho ha comunicat la Conselleria poques hores abans que el president Puig pronuncie el seu discurs anual per al dia del País Valencià. 

"La ministra ha complit el compromís que tenia amb el president de la Generalitat que el FLA arribaria abans del 9 d'Octubre", s'ha permés assenyalar amb satisfacció el conseller Vicent Soler. "Esperem tindre conformat un govern central al més prompte possible perquè puga elaborar uns PGE i duga a terme definitivament una reforma del model de finançament que no ens obligue a dependre del FLA", ha afegit.

Sanitat, principal receptora

De la quantitat lliurada, 365 milions corresponen al FLA extraordinari que ha sigut alliberat pel govern espanyol; 28,9 milions deriven del pagament del FLA del trimestre; 22,8 milions corresponen a la devolució de les liquidacions negatives, i 10,8 milions suposen una resta del FLA de juliol que encara estava pendent.

De les factures que s'abonaran, quasi el 85% corresponen a despeses efectuades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i derivats de les concessions hospitalàries. Així, suposen més del 70% dels pagaments, segons ha indicat Soler. En Sanitat també s'inclou el pagament de la factura de setembre de les farmàcies.

Atesa la distribució de la resta de pagaments, Soler també ha destacat que els concerts educatius de Primària i Secundària suposen el pagament de 13,3 milions d'euros, 1.680 factures, i els concerts en matèria de serveis socials suposen 16,5 milions, 381 factures. També s'inclouen pagaments a advocats i procuradors, així com a Tragsa i Tragsatec.

Les factures podran carregar-se fins al dia 15 i els pagaments es produiran el penúltim dia hàbil del mes.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next