HolaLuz, l'elèctrica premiada pels Jaume I per vendre energia 100% verda a un preu fix individualitzat

L'empresa fomenta l'autoconsum d'energia solar i l'ús responsable de l'electricitat
17 juny 2019 06:00h
HolaLuz van nàixer l'any 2010 i 9 anys després té 200.000 clients. / Imatge d'arxiu

VALÈNCIA. "Ha demostrat una gran visió i coneixement del negoci pel fet d'abordar un sector concentrat i complicat, com és l'energètic, de forma disruptiva. Aposta per l'ús de les energies renovables i l'autoconsum amb l'objectiu de reduir el cost de l'usuari aplicant noves tecnologies". "Destaca l'ambició demostrada en la seua trajectòria de creixement constant i la mirada posada en el següent pas cap a la mobilitat energètica i la transformació del model".

Això és el que el jurat dels premis Jaume I va valorar de l'empresa energètica HolaLuz i de Carlota Pi Amorós, cofundadora i presidenta executiva de l'empresa, per a guardonar-la amb el premi en la categoria d'emprenedoria. Tal com explica Pi Amorós, l'empresa posa "les persones en el centre" i busca "liderar el canvi de model" en el sector energètic perquè les renovables i les persones siguen el més important.

L'empresa va nàixer el 2010 anys de la mà de Carlota Pi Amorós, Oriol Vila i Ferran Nogué. Ara, quasi 9 anys després, tenen 200.000 clients i creixen a un ritme d'unes 500 altes al dia. Segons explica la fundadora, aquestes xifres els situen com l'empresa distribuïdora d'energia amb el creixement més ràpid de tot l'estat espanyol. En aquests moments l'empresa opera en tot el territori espanyol i, en el cas del País Valencià, el seu volum de clients ha crescut un 30% des d'octubre fins a juny.

El seu negoci radica en el foment de l'autoconsum –instal·lació de plaques solars– i la compra a productors d'energia solar la que els sobra per a "compartir-la" amb altres usuaris. Així, HolaLuz assessora, instal·la i regularitza les plaques fotovoltaiques dels seus clients, s'encarrega del manteniment i garanteix al client que només utilitza energia 100% verda. Amb tot, l'empresa lidera el mercat de l'autoconsum a l'Estat, segons explica Pi Amorós.

Tarifes planes i personalitzades

L'ús d'energia 100% verda és el que diferencia HolaLuz de qualsevol altra empresa elèctrica, però no és l'única. L'octubre passat van llançar al mercat la primera tarifa plana de consum elèctric. El client paga per allò que gasta, amb una tarifa personalitzada i sense canvis de preus per horaris o dies. Així, el que demana l'empresa a canvi "és que el client faça un ús responsable de l'energia".

"Si contractes aquesta tarifa per a generar bitcoins, no ho permetrem", assegura Pi Amorós, que explica que aquesta tarifa està pensada per a famílies que utilitzen l'energia de manera sostenible. "Ens fan creure que ser una família sostenible suposa perdre el confort", lamenta la fundadora d'HolaLuz, que considera que ser sostenible és utilitzar el que necessites, "però si alguna nit fa més fred i vols posar la calefacció, pugues fer-ho" sense que la factura de la llum augmente.

Aquesta tarifa plana, anomenada 'Tarifa justa' els va fer passar de créixer d'una mitjana de 275 clients al dia a fer-ho a ritme de 500 noves altes. Assegura que aquesta opció és rendible per a l'empresa i també millora la vida dels consumidors. Preguntada sobre per què pensa que la resta de grans empreses no ofereixen una cosa similar, assegura que és perquè no ho necessiten. "Si tens 10.000 de clients que et vas trobar un bon dia no et cal fer res", explica.

Segons Pi Amorós, el que busca l'empresa és utilitzar la tecnologia perquè els clients estalvien. Segons els seus comptes, els usuaris d'HolaLuz s'estalvien a l'any 100 euros respecte als d'altres companyies.

Reconeixement al treball de 8 anys

Per a la cofundadora de l'empresa, haver rebut el passat dimecres, dia 5 de juny, el premi Jaume I "és un privilegi molt gran". Considera que és un reconeixement a la feina feta els darrers 8 anys i que es premia una nova visió i una manera alternativa i sostenible de fer les coses.

Pi Amorós assegura que quan explicaven el que volien fer amb HolaLuz, la gent els deia que estaven "boigs" i ara, amb aquest premi i la projecció que tenen, considera que s'està reconeixent el seu esforç.

Agraïda pel reconeixement, Carlota Pi Amorós continua marcant-se objectius per a fer créixer l'empresa. Així, HolaLuz "vol seguir liderant el canvi" de model de les empreses energètiques. A més, preveuen arribar en dos anys al mig milió de clients i al milió, en els cinc anys vinents.

next