Hosbec estima que l'ocupació hotelera rondarà el 73% en Falles

El preu mitjà per habitació durant la setmana fallera serà quasi 10 euros inferior al de l'any passat
8 març 2019 14:26h
Els establiments valencians esperen que la xifra augmente amb les reserves d'última hora. / Imatge d'arxiu.

VALÈNCIA. Els hotels de la ciutat de València esperen registrar un 73% d'ocupació en Falles, segons les dades recollides per BigDataHOSBEC entre els seus associats. Els establiments valencians esperen que aquesta xifra augmente amb les reserves d'última hora i apunten a una major ocupació durant el cap de setmana, el 16 i 17 de març. 

La coincidència de la festivitat de Sant Josep en dimarts, i el fet que enguany el 19 de març no siga festiu a Madrid ha provocat una caiguda en l'ocupació fallera de 7 punts respecte al 2018, en què la xifra d'ocupació va arribar al 80%, així com en el preu mitjà, que el 2019 serà de 183 euros respecte als 191 de l'exercici anterior.

L'ocupació mitjana a València també va patir un lleuger descens el mes de febrer, en què els hotels van registrar una mitjana del 65,9%, respecte al 73,3% de l'any anterior. El sector atribueix aquesta caiguda de 7,4 punts a la celebració de Cevisama, la fira de la ceràmica, el mes de gener en lloc de febrer, a més de l'obertura de nous hotels en la capital valenciana entre els quals es repartiria la demanda.

El descens provocat per la fira de la ceràmica és principalment acusat en la primera quinzena de febrer, en què l'ocupació mitjana es va situar en el 59,4% enfront del 73,3% de la mateixa quinzena del 2018. No obstant això, en la segona quinzena s'ha registrat una lleugera recuperació, amb un 72,3% d'ocupació.

next