Tots els hospitals públics valencians tindran servei de wifi lliure a partir d'aquest mes

La iniciativa anunciada per Sanitat completa l'oferta d'entreteniment iniciada amb la gratuïtat de la televisió en les dependències hospitalàries
2 març 2019 11:31h
Segons ha manifestat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, "aquesta iniciativa forma part del pla d'humanització que està duent a terme la Conselleria de Sanitat". / EFE

VALÈNCIA. La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha implantat en tots els hospitals de la xarxa pública la infraestructura requerida perquè els pacients i les seues famílies i acompanyants puguen usar un servei de wifi lliure per a accedir a Internet.

Aquesta xarxa wifi de cortesia, que s'anomena WIFI-SANITAT, permet la navegació lliure des dels dispositius mòbils dels usuaris, possibilitant la consulta dels seus correus electrònics, xarxes socials, aplicacions i pàgines web.

Segons ha manifestat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, "aquesta iniciativa forma part del pla d'humanització que està duent a terme la Conselleria de Sanitat, la finalitat de la qual és oferir major confort, tant a pacients com a professionals, en els centres públics sanitaris".

La infraestructura física que forma la Xarxa Corporativa Sense fil és única en cada hospital i es gestiona de manera centralitzada. S'ha reservat una amplada de banda per a ús exclusivament professional per part del personal sanitari per a les anotacions en la història clínica o la dispensació de medicaments, de manera que sempre estiga garantida la seguretat de l'accés a les dades clíniques per als professionals que el requerisquen i es preserve la confidencialitat de la informació.

Per a l'ús per part de pacients i acompanyants es reserva una altra amplada de banda per a navegació lliure no tutelada. El desplegament s'ha realitzat en les àrees de l'hospital en les quals les persones són ateses. Tenen especial rellevància les àrees d'hospitalització pediàtrica i les zones d'hospital de dia, on s'atén pacients que reben tractaments oncològics o hemodiàlisi. Així mateix, el servei està disponible en les àrees d'Urgències, de Consultes Externes i d'Hospitalització.

Aquest servei de wifi lliure no afecta l'ús que els professionals sanitaris requereixen de la infraestructura de xarxa per a ús clínic. Per això, tindrà paràmetres que realitzen desconnexions automàtiques dels dispositius dels usuaris davant períodes prolongats de no utilització.

Durant el mes de març es fixarà als hospitals la cartelleria indicativa de les condicions d'ús de WIFI-SANITAT, així com les contrasenyes per a accés al servei, que tindrà unes característiques anàlogues a les que s'ofereixen en altres espais públics com ara els aeroports.

Aquest servei completa l'oferta d'entreteniment a la disposició dels pacients, que ja es va iniciar amb la posada en marxa del servei de televisió gratuït als hospitals. Amb tots dos serveis, la Conselleria de Sanitat ofereix a les persones del sistema públic de salut un entorn més amigable mentre són atesos en les dependències hospitalàries.

next