Els hostalers registren pèrdues de fins al 80% pel mal oratge d'aquesta Setmana Santa

Un terç dels empresaris han rescindit els contractes que havien fet per a reforçar la plantilla durant les vacances
23 abril 2019 17:17h
La Federació Empresarial d'Hostaleria de València assegura que la tònica d'aquests dies ha sigut la de les cancel·lacions de reserves. / EFE

VALÈNCIA. Els establiments hostalers valencians han registrat caigudes en les reserves de fins al 80%, especialment en les zones de la platja, i el 33% dels empresaris ha hagut d'anul·lar contractes de personal per la falta d'activitat, a causa de l'intens temporal patit durant els dies de Setmana Santa. Així s'extrau de les enquestes que la Federació Empresarial d'Hostaleria de València (FEHV) ha realitzat entre els seus associats i de la qual també es desprén que el 70% dels empresaris considera que aquesta Setmana Santa ha sigut "molt pitjor" que la del 2018.

Segons el sondeig, la tònica d'aquests dies ha sigut la de les cancel·lacions de reserves al migdia, terrasses totalment inutilitzades i nits en les quals els restaurants han estat pràcticament buits i en alguns casos, fins i tot, han optat per tancar, ha informat la FEHV en un comunicat. Tan sols han treballat millor que l'any passat alguns establiments de la ciutat de València, especialment del centre que asseguren s'han beneficiat de la gent que ha optat per plans alternatius perquè no podia visitar la platja o per estar situats en barris on molts altres locals havien tancat.

Respecte a la pèrdua de facturació, ha arribat al 80%, tenint en compte que a la falta de facturació d'aquests dies, se sumen les compres de producte que s'havien realitzat, el manteniment del personal i dels costos fixos del local. Les mateixes fonts ressalten que aquesta Setmana Santa tenia unes altes expectatives per al col·lectiu hostaler i com és habitual s'havien realitzat contractacions per a reforçar plantilles. La majoria d'enquestats ha realitzat l'esforç de mantindre les contractacions, encara que un 33% dels empresaris assegura haver hagut de cancel·lar contractes de personal per la falta d'activitat.

La Federació ha lamentat la situació que han viscut els empresaris en una Setmana Santa que han valorat com la pitjor en la dècada. S'espera que la millora de les condicions climatològiques permeta treballar amb normalitat el pròxim cap de setmana i el pont de l'1 de maig, que en coincidir amb el dia 2 de festivitat a Madrid, podria afavorir l'arribada de turisme de la capital i que el pont s'allargue fins al següent cap de setmana.

next