Els hotels valencians pengen el cartell de complet per al pont d'agost

L'ocupació hotelera supera el 95% en la gran majoria d'establiments
14 agost 2019 14:06h
La bona previsió meteorològica contribueix al ple tècnic dels hotels valencians. / EUROPA PRESS

ALACANT. Els hotels valencians freguen el "ple tècnic" durant el pont del 15 d'agost, ja que l'ocupació hotelera mitjana supera el 95% al llarg de tota la costa valenciana. Moltes destinacions ja han penjat el cartell de 'complet'.

El president de la patronal hotelera Hosbec, Toni Mayor, ha advertit que queden "poques habitacions lliures" i ha subratllat que "possiblement" les reserves d'última hora esgoten els allotjaments valencians".

Aquestes dates estiuenques han coincidit amb un bon pont entre dijous, 15 d'agost –festiu d'àmbit estatal–, i diumenge, per la qual cosa les reserves específiques d'aquests dies han elevat l'ocupació hotelera mitjana del País Valencià per damunt del 95%, destaca l'organització empresarial en un comunicat.

La bona previsió meteorològica també contribuirà a aquestes optimistes perspectives en matèria hotelera, ja que ha baixat la "calor sufocant" de la setmana passada i el pont es presenta amb cels buidats i unes temperatures normals per a aquesta època de l'any.

Segons el balanç d'Hosbec, totes les destinacions vacacionals del País Valencià estan en el mateix nivell de reserves, des de Castelló de la Plana fins a València, Benidorm i tota la Costa Blanca. Aquestes bones dades d'ocupació consoliden la millora de la previsió, per la qual cosa "es podran quasi igualar les dades del 2018 quant a ocupació hotelera", asseguren des de la patronal.

Pel que fa als ingressos, Hosbec creu que serà un escenari "un poc pitjor" que l'any passat, perquè "les condicions del mercat –destinacions competidors, situació del Brèxit al Regne Unit, caigudes del turisme alemany a les Canàries i les Balears– no han permés incrementar preus ni superar rendibilitats".

next