Els hotels valencians preveuen un 90% d'ocupació durant la Setmana Santa

Els preus de les habitacions se situen vora els 125 euros durant el període vacacional
8 abril 2019 11:56h
El mes de març també ha portat un increment de 5,2 punts en l'ocupació dels hotels valencians respecte al 2018./ ARXIU

VALÈNCIA. El sector hoteler de la ciutat de València encara la Setmana Santa amb molt bones perspectives que apunten al fet que es podria igualar o superar el 90% d'ocupació del 2018. Segons les dades recopilades per BigdataHOSBEC, les reserves anticipades ja sumen una mitjana total d'ocupació del 86%, amb un 79% per al conjunt de tota la setmana del 12 al 21, coincidint amb la festivitat a Madrid, principal mercat emissor, i en altres punts de l'estat espanyol.

Amb aquestes dades de reserves anticipades tot sembla indicar que els hotels d'HOSBECValencia podrien arribar a xifres pròximes a la plena ocupació per Setmana Santa i Pasqua sumant les reserves d'última hora. La bona climatologia que sol predominar a la fi del mes d'abril podria ser un dels factors clau per a aquestes bones previsions i els últims clients estan a l'espera que es confirmen els pronòstics de bon temps per a efectuar la seua reserva.

Respecte al preu mitjà, la Setmana Santa d'enguany se situa en 125 euros, un valor molt semblant al del passat any, tot i que encara falta conéixer els resultats finals després del període de vacances.

5% més al març

El mes de març també ha portat un increment de 5,2 punts en l'ocupació dels hotels valencians respecte al 2018. Enguany, els establiments de la divisió valenciana d'HOSBEC han registrat un 77,6% d'ocupació enfront del 72,4% de l'any anterior, la qual cosa suposa una dada molt positiva especialment tenint en compte que enguany el 19 de març no va ser festiu a Madrid, encara que sí que ho va ser en tot el País Valencià per les Falles.

Respecte als percentatges per mercats emissors, el 59% dels clients del mes de març va ser estranger enfront del 40% procedent del mercat estatal. Això suposa un descens del 3% dels turistes estrangers respecte al 2018.

Per països de procedència, el visitant britànic va augmentar 3 punts respecte a l'any passat i es manté al capdavant dels mercats emissors amb un 11,2%. La segona posició seria per a Alemanya amb un 7,7%, seguit de França amb un 5,8%, Bèlgica amb un 4,7%, Itàlia amb un 4,6%, i Rússia i Portugal amb un 3,21% i 1,91%, respectivament.

Per categories, els hotels de 4 estreles han sigut els més sol·licitats i han registrat un 79,3% d'ocupació, amb un 76,2% per als hotels de cinc estreles.

next