El passat nazi d'un membre de la llista de Vox a Elx

El número 12 del partit d'ultradreta a la localitat del Baix Vinalopó apareix fent salutacions nazis i envoltat de símbols feixistes
21 maig 2019 17:09h
Ramos hauria esborrat les imatges on apareix fent salutacions nazis i està envoltat de símbols feixistes. 

VALÈNCIA. Esvàstiques, creus de ferro i salutacions nazis. Res d'això queda en el mur de Francisco Ramos Morant, un dels membres de la llista de Vox a l'Alcaldia d'Elx (el Baix Vinalopó). Tanmateix, un col·lectiu antifeixista ha denunciat la pertinença, ideologia i vinculació de l'aspirant a polític, que ara s'hi mostra com un ciutadà afable.

Amb el cicle electoral iniciat el passat 28 d'abril i la cita amb les urnes el proper diumenge, 26 de maig, els casos de candidats i membres de les diferents llistes de Vox que han mantingut o que continuen tenint postulats feixistes i masclistes ha sigut un degoteig –l'últim cas va ser el del militar de Bétera, marit de María Dolores Guillem, número 5 en la llista de Vox–. En aquest sentit, Respuesta Popular, un col·lectiu antifeixista del sud del País Valencià, ha denunciat aquest dimarts el passat feixista de Francisco Ramos, membre de la candidatura d'Elx del partit d'extrema dreta.

Ramos ocupa el número 12 de la llista i actualment es presenta a les xarxes socials com un veí més de la localitat del Baix Vinalopó. En canvi, el col·lectiu antifeixista ha "rescatat" una sèrie de fotografies que "han desaparegut" del mur de Facebook de l'aspirant a regidor.

En les imatges es pot veure un Ramos més jove, envoltat de símbols nazis, com ara l'esvàstica i la Creu de Ferro, i fent la salutació nazi. "Les imatges podrien ser comprometedores per a ell" i "les ha esborrat totes de les seues xarxes", ha assenyalat Respuesta Popular, ja que la finalitat davant els comicis municipals és "mostrar una imatge de serietat, tranquil·litat i confiança"; una identitat que qualifiquen de "falsa".

De fet, tot i que Ramos ha esborrat, suposadament, les fotografies al seu mur, encara es pot veure –com ha pogut comprovar aquest diari– que entre les seues amistats a la xarxa social apareix el líder del partit d'extrema dreta España 2000, José Luis Roberto.

Entre les amistats de Francisco Ramos al Facebook es troba el líder d'España 2000, José Luis Roberto.

"De veritat consentirem que gent com aquesta ocupe les nostres institucions lliurement?", pregunta el col·lectiu antifeixista, qui afirma que "el feixisme, el masclisme, l'odi i la intolerància no podem consentir que aconseguisquen cap representació als nostres ajuntaments".

next