Iglesias demana votar a Podemos el 28 d'abril per a evitar un pacte entre PSOE i Ciudadanos

El líder de Podemos assegura que "cap patrioter de xaranga" els donarà lliçons "del que significa ser espanyol"
26 abril 2019 23:31h
Iglesias ha criticat aquells que afirmen defensar la unitat de la pàtria espanyola però després venen les empreses públiques. / iZQUIERDA UNIDA 

MADRID. Pablo Iglesias ha tancat la campanya electoral per al 28 d'abril en un acte a Madrid en què ha demanat el suport per a Unidas Podemos perquè el vot "val el doble", ja que "frena la dreta i garanteix les polítiques progressistes".

El líder de la formació morada ha afrontat d'aquesta manera un escenari que veu molt plausible, que és que PSOE i Ciudadanos sumen si els números donen. En una campanya marcada per la crisi territorial, en especial per la qüestió catalana, Iglesias també ha afirmat que està "orgullós de ser espanyol", però d'una Espanya que parla en diversos idiomes i que és diversa. En canvi, ha dit que li fa "mal Espanya", citant Unamuno, quan veu que als professionals de la sanitat pública que "van salvar la vida" dels seus fills "no se'ls paga adequadament".

Iglesias ha criticat aquells que afirmen defensar la unitat de la pàtria espanyola però després venen les empreses públiques. I davant d'aquesta actitud, el líder d'Unidas Podemos ha afirmat que defensar Espanya és "defensar els serveis públics" i "la dignitat dels treballadors".

Per això ha alertat que "cap patrioter de xaranga i pandereta amb les idees de Margaret Thatcher, gossos dels rics" els donaran "lliçons del que significa ser espanyol". Ha estat una de les frases més abrandades del seu discurs i la que ha generat més aplaudiments i crits d'aprovació entre el públic.

next