Iglesias i Echenique es reuneixen amb Martínez Dalmau per a analitzar els pactes que inclouen Unides Podem

La formació morada celebra aquest dissabte el seu Consell Ciutadà Estatal
8 juny 2019 11:52h
Echenique i Iglesias han parlat amb Dalmau sobre els possibles pactes. / Europa Press

VALÈNCIA. El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i l'encara secretari general d'Organització, Pablo Echenique, han mantingut aquest dissabte una reunió a primera hora abans del Consell Ciutadà Estatal amb el candidat a la Generalitat de la formació, Rubén Martínez Dalmau; la cap de llista de les autonòmiques de La Rioja, Raquel Romero, i la candidata al 26M de Canàries, Noemí Santana.

A aquesta reunió, en la qual s'han analitzat els possibles pactes electorals de la formació, s'han sumat via telemàtica els candidats d'Aragó, Maru Díaz, i de les Illes Balears, Juan Pedro Yllanes. En totes aquestes autonomies, la formació pot arribar a ser clau de govern.

Al País Valencià, Podem negocia el segon Pacte del Botànic, junt amb Compromís, PSPV-PSOE i Esquerra Unida, amb qui va formar part de la coalició Unides Podem-EUPV. Aquest divendres es va celebrar la cinquena reunió per a aconseguir aquest acord, que s'espera que estiga enllestit abans de la investidura del candidat socialista, Ximo Puig, dimecres que ve dia 12 de juny.

next