Iglesias segueix obert al diàleg amb el PSOE i insisteix a pactar un govern de coalició

El líder d'Unides Podem avisa Sánchez que "s'equivocarà" si força una repetició electoral per a obtindre "algun escó més"
11 setembre 2019 11:06h
"Torne a estendre-li la mà", ha dit Iglesias a Sánchez aquest dimecres al matí durant la seua intervenció al ple del Congrés. / EDUARDO PARRA, EUROPA PRESS

MADRID. El líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, ha criticat que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, "seguisca estenent la mà a la dreta" per a desbloquejar la investidura i l'ha animat a "mirar més cap a la seua esquerra". "Torne a estendre-li la mà", ha dit Iglesias aquest dimecres al matí durant la seua intervenció al ple del Congrés. 

El líder de la formació morada ha tornat a apostar per un govern de coalició d'acord amb la proposta socialista del mes de juliol i a la contraproposta de Podem. "Li propose seure a negociar sobre aquesta base", ha dit, encara que "no serà satisfactori ni per a nosaltres ni per a vostés", ha apuntat Iglesias. 

Tanmateix, el líder d'Unides Podem ha defensat que cal evitar la repetició electoral i ha posat com a exemple a seguir la coalició entre el Partit Demòcrata i el Moviment Cinc Estrelles a Itàlia. Segons Iglesias, les dues formacions italianes tenien "més aspror" que entre els socialistes i Unides Podem. "La gent no veu bé avançar eleccions per a obtindre avantatges electorals", ha advertit.

Iglesias ha avisat Sánchez que "s'equivocarà" si "fa cas als seus assessors" i acaba forçant una repetició electoral per a obtindre "algun escó més". "És preferible un govern de coalició abans que una repetició electoral", ha insistit, i ha advertit que el PSOE pot destruir "un valuosíssim patrimoni polític" d'esquerres aconseguit el 28A.

next