Iglesias proposa una coalició provisional fins a aprovar els pressuposts però Sánchez ho rebutja

Unides Podem havia proposat formar un govern conjunt que fora "avaluat" i es comprometia a abandonar-lo si així ho exigia el president
12 setembre 2019 19:16h
Sánchez ha descartat la proposta i ho ha justificat en "una falta de confiança". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. L'última oferta de Pablo Iglesias per a tractar de desbloquejar la investidura ha sigut rebutjada una vegada més. La proposta que el líder d'Unides Podem ha traslladat per via telefònica a Pedro Sánchez aquest dijous consistia a formar un govern de coalició provisional fins que s'aprovaren els pressuposts. Després d'això, la formació morada es comprometia a abandonar l'executiu si els socialistes valoraven que no havia funcionat. 

El president en funcions, no obstant això, ha descartat aquesta fórmula: "No es donen ni les bases mínimes de confiança ni un plantejament d'un govern cohesionat, coherent i amb una única direcció", han assegurat des del PSOE. 

La idea d'Iglesias era acordar una coalició de mínims per a poder superar la investidura i, una vegada aprovats el PGE, "tornar a avaluar l'aliança". "Si després de l'aprovació dels PGE Sánchez considera que la coalició no funciona, Unides Podem es compromet a abandonar el govern mantenint el suport parlamentari", havien assegurat fonts de Podem abans que la idea fora rebutjada. 

next