Iglesias creu que Sánchez vol eleccions i diu que no admetrà que s'humilie els votants d'Unides Podem

El secretari general de la formació morada afirma que llegirà amb "atenció" el programa que presenta el PSOE, però qüestiona la fiabilitat de la paraula del líder socialista
3 setembre 2019 10:53h
Iglesias ha explicat que el fet que no hi haja hagut acord amb el PSOE no és una "qüestió de 'feeling'" amb Sánchez. / ACN JUAN CARLOS ROJAS

VALÈNCIA. El secretari general d'Unides Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat que pot acceptar la seua humiliació personal, en referència a la renúncia a formar part del govern de Pedro Sánchez, però ha avisat que no admetrà que el PSOE humilie els 3,7 milions de votants del seu partit. 

En una entrevista en Los Desayunos de TVE, Iglesias ha ressaltat que Sánchez està donant mostres que vol una repetició d'eleccions i li ha demanat una "reflexió". Amb la mirada posada en el programa que Sánchez presenta aquest dimarts, Iglesias ha assegurat que el llegirà "amb atenció", però ha avisat que s'ha de parlar també de l'equip encarregat d'implementar les mesures.

Iglesias ha comparat l'actitud del PSOE respecte a Unides Podem amb la que té cap al PP. "El que és humiliant és que a un partit a qui acaben d'imputar Aguirre i Cifuentes se li demane l'abstenció i a nosaltres, que no hem robat ni un euro, ens veten", ha lamentat Iglesias.

En aquest context, Iglesias ha reivindicat que no hi ha exemple en democràcia de major generositat que la que ha demostrat la seua formació i, davant d'aquest context, ha lamentat que "alguns prefereixen excuses perquè volen obligar els espanyols a votar una altra vegada".

Iglesias ha preguntat "quant de temps dura la paraula de Sánchez" tenint en compte que el líder del PSOE va dir que l'únic escull per a un acord era que Iglesias no formara part de l'executiu i Iglesias hi va renunciar.

Després que la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, haja dit que Unides Podem s'ha alineat amb la dreta, Iglesias l'ha acusat directament de "mentir". "Ens vam abstindre allargant la mà al PSOE. I el PSOE no para de demanar l'abstenció als corruptes del PP. És una presa de pèl a Espanya", ha afegit. 

Segons Iglesias, el fet que no hi haja hagut acord amb el PSOE no és una "qüestió de feeling" amb Sánchez i ha assegurat que la relació és cordial i, fins i tot, algunes vegades afectuosa. En aquest sentit, ha conclòs que "no hi ha un problema de falta d'entesa" entre els dos líders.

next