Igualtat destina 3,7 milions a un programa per a fomentar que l'alumnat gitano no abandone els estudis

El pla es portarà a terme a centres educatius de Castelló de la Plana, València, Paterna, Elx i Alacant
8 juny 2019 13:57h
Les persones usuàries del Programa Kumpania de millora socioeducativa seran xiquets i adolescents d'ètnia gitana. / GVA

VALÈNCIA. La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha adjudicat els concerts socials per a la posada en marxa d'un nou servei, especialitzat i individualitzat, en cinc municipis, amb 274 places per a la millora socioeducativa de la infància i adolescència gitana.

Segons ha explicat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, es tracta d'un nou servei que es crea a través de l'acció concertada per a serveis socials especialitzats en el sector d'igualtat en la diversitat, per al qual el seu departament destina un import total de 3.724.760,88 euros per als anys 2019 i 2020.

Amb el nom de Programa Kumpania la Conselleria d'Igualtat posa en marxa aquest servei social dirigit a la infància i adolescència gitana, el seu entorn social i familiar, amb els objectius d'ajudar que es graduen en l'Educació Secundària Obligatòria i afavorir que continuen estudiant més enllà de l'ensenyament obligatori.

Programa Kumpania

Les persones usuàries del Programa Kumpania de millora socioeducativa seran xiquets i adolescents d'ètnia gitana, d'entre 6 i 18, anys que estiguen cursant l'Educació Primària o la Secundària Obligatòria.

Les 274 places s'organitzaran en deu programes de 25 persones i dos de 12 persones. Segons es desprén de la resolució, les ciutats de Castelló de la Plana, Elx i València comptaran amb dos programes de 25 places cadascun, i les ciutats d'Alacant i Paterna tindran tres programes que suposen 62 places en cadascuna d'elles.

El servei consisteix en una intervenció integral centrada en l'atenció socioeducativa que contindrà diverses accions, entre les quals cal destacar l'elaboració d'un itinerari personalitzat per a cada xiquet o adolescent, la mediació i el seguiment en el centre educatiu i amb la família.

Igualment, es proporcionaran classes de reforç escolar i orientació cap als estudis postobligatoris i el món laboral, es fomentaran hàbits saludables i d'oci educatiu i s'oferirà formació en igualtat, interculturalitat i diversitat, entre d'altres.

A Castelló de la Plana, els programes es desenvoluparan a barri Sant Lorenzo. A la ciutat d'Alacant als barris Virgen del Carmen, 400 Viviendas i Cementerio. A Elx al barri de Palmerars i el Carrús. A Paterna serà a La Coma i a la ciutat de València als Poblats de l'Oest i als Poblats Marítims.

next