Igualtat farà arribar el servei d'ajuda a domicili de dependència a tots els municipis al llarg del 2019

La Conselleria destinarà 4,2 milions d'euros a estendre aquesta prestació per tot el territori
10 febrer 2019 13:59h
La implantació del SAD com a servei municipal segueix la línia marcada pel nou model social impulsat per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives té previst destinar 4,2 milions d'euros per a finançar el Servei d'Ajuda a Domicili (SAD) de dependència, cosa que permetrà estendre aquesta prestació a tots els municipis valencians, segons ha informat la directora general de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència, Mercé Martínez. 

"Amb l'objectiu d'actualitzar aquest tipus de recurs d'atenció domiciliària, la Conselleria va implantar com a programa pilot el servei d'ajuda a domicili municipal per a persones en situació de dependència en 5 municipis de la Comunitat en 2017", ha explicat Martínez, qui ha afegit que a partir dels bons resultats obtinguts "es va decidir ampliar-ho a totes les localitats de 10.000 i 20.000 habitants, en total, 40 municipis". 

En aquest sentit, s'ha decidit enguany fer "el pas definitiu per a incorporar aquest servei a tots els municipis o mancomunitats de la Comunitat Valenciana", cosa que implica un increment de 2,5 milions de pressupost respecte al passat any i eleva la dotació econòmica per a aquest servei als 4,2 milions d'euros. Aquesta quantitat econòmica ofereix la possibilitat d'atendre vora 1.000 persones en situació de dependència mitjançant els serveis municipals de cada ajuntament. 

La implantació del SAD com a servei municipal segueix la línia marcada pel nou model social impulsat per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives amb l'objectiu d'oferir aquest servei des de la major proximitat a la ciutadania, a més de garantir una major agilitat del procediment i una atenció més personalitzada. 

La implantació del SAD municipal "era un compromís adquirit per la Conselleria i amb aquesta mesura, a més d'oferir un servei més pròxim, es genera ocupació local i, sobretot, rendibilitat social i emocional, donant més autonomia a la persona dependent i més suport a la família", apunten des de l'Administració en una nota de premsa. 

Aquest servei d'atenció domiciliària està adreçat a les persones i famílies que presenten problemes per a la realització de les activitats elementals de la vida diària, proporcionant-los atenció directa en la pròpia llar mitjançant intervencions que afavorisquen la seua permanència i integració en el seu entorn habitual. 

Amb aquest recurs es pretén també col·laborar amb les famílies quan per elles mateixes no puguen atendre totalment les necessitats de les persones que tenen a càrrec seu i que es troben en una situació de dependència.

next