Igualtat impulsa un protocol perquè els professionals detecten situacions de risc en la infància i l'adolescència

La Conselleria i la Universitat de València col·laboren per a desenvolupar un instrument d'avaluació que facilite la tasca dels treballadors 
24 agost 2019 12:40h
El projecte inclou la posada en marxa d'aquest sistema d'avaluació i la formació de les persones professionals. / EFE

VALÈNCIA. La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha impulsat el desenvolupament d'un protocol dirigit als professionals del sistema de protecció de la infància i adolescència, perquè els ajude a detectar situacions de risc i desemparament que puguen patir els menors.

Aquest protocol es desenvoluparà a través d'un conveni entre aquesta Conselleria, a través de la direcció general d'Infància i Adolescència, i la Universitat de València, segons ha explicat en un comunicat la secretària autonòmica d'Assistència Primària i Serveis Socials, Helena Ferrando.

Ferrando ha destacat la importància d'impulsar activitats d'investigació, divulgació i transferència de coneixement dirigides a "millorar l'eficàcia de l'atenció que es presta als xiquets, xiquetes i adolescents protegits o en conflicte amb la llei", i ha afegit que aquest protocol busca "garantir el seu dret a rebre una atenció de qualitat" en els serveis públics.

Quan finalitze el projecte, que tindrà diverses fases, la Conselleria comptarà amb "un sistema únic i objectiu d'avaluació d'aquest tipus de situacions, que afavorirà la implementació de programes adequats a les necessitats de cada situació", ha precisat. Ferrando ha explicat que aquest instrument d'avaluació serà utilitzat pels professionals que treballen amb aquests xiquets, xiquetes i adolescents, especialment els que ho fan a través dels serveis socials d'atenció primària, que són aquells que es troben als ajuntaments.

Així mateix, el projecte inclou la posada en marxa d'aquest sistema d'avaluació i la formació de les persones professionals en la utilització d'aquesta eina. La secretària autonòmica ha incidit en la importància que la Generalitat es dote d'instruments com aquest protocol, en compliment de la Llei de Drets i Garanties de la Infància i l'Adolescència, que reconeix el dret dels xiquets, xiquetes i adolescents a rebre una atenció de qualitat en els serveis públics.

Ferrando ha ressaltat la conveniència que aquest protocol es pose en marxa en col·laboració amb la Universitat de València i a través de la càtedra Luis Amigó, que compta amb una llarga trajectòria en l'atenció a la infància i adolescència en situació de risc.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next