Igualtat obri el termini per a tramitar el reconeixement professional de les persones cuidadores de familiars dependents

El Consell ha habilitat un cens en el qual s'han d'inscriure els possibles beneficiaris per a estar identificats com a persones cuidadores en l'entorn familiar
25 novembre 2019 13:45h
L''obtenció d'aquest reconeixement facilita a les persones que no disposen de qualificació específica la seua integració laboral. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP). Les persones cuidadores d'un familiar dependent podran començar a partir d'aquest dimarts la tramitació del reconeixement professional adquirit en aquesta labor, segons la resolució de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per la qual es crea al País Valencià un cens perquè puguen inscriure's, com a pas previ a aquesta homologació professional.

La creació d'aquest cens parteix de l'acord aconseguit entre la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives; la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, i la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius Comerç i Treball per a "impulsar un pla d'actuació adreçat a les persones cuidadores en l'entorn familiar que desitgen integrar-se laboralment en el sector professionalitzat d'atenció a persones dependents i que no disposen d'una qualificació professional específica", segons ha assenyalat la Generalitat en un comunicat.

La directora general d'Atenció Primària i Autonomia Personal, Mercé M. Llopis, ha assenyalat que es tracta d'una iniciativa del Consell que "vol reconéixer públicament la figura de la persona cuidadora familiar atorgant-li la possibilitat d'obtindre la qualificació professional d'atenció sociosanitària a persones en el domicili o en institucions socials".

Per a la directora general, l'obtenció d'aquest reconeixement "facilita a les persones que no disposen de qualificació específica la seua integració laboral en el sector professionalitzat d'atenció a persones en situació de dependència".

Des de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives s'ha enviat una carta informativa a les persones cuidadores en l'entorn familiar susceptibles d'acollir-se a aquesta mesura, el número de les quals supera els 30.000, tot indicant-los els passos a seguir per a inscriure's en el cens i accedir a un procediment que tindrà en compte l'experiència com a persona cuidadora en l'entorn familiar i que es podrà completar amb uns mòduls formatius que s'oferiran per part de la Conselleria d'Educació i de Labora.

Passos a seguir

Segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, en primer lloc s'ha d'emplenar la sol·licitud d'inscripció en el cens de persones cuidadores en l'entorn familiar habilitat per a això l'objectiu del qual és identificar quines persones estan interessades a accedir a les qualificacions professionals.

Seguidament, la Conselleria d'Educació informarà les persones inscrites sobre la convocatòria del procediment específic per a l'obtenció d'aquestes qualificacions a través d'accions i cursos formatius amb una duració establida. Totes les persones poden obtindre informació més detallada sobre aquest procediment als serveis socials dels ajuntaments.

next