Igualtat tindrà un punt violeta al Medusa de Cullera per a garantir un festival lliure d'agressions masclistes

L'espai compta amb tres professionals formades en atenció psicològica, legal i emocional que ofereixen atenció especialitzada entre les 19.00h i les 3.00h
6 agost 2019 17:45h
Turisme col·labora amb la marca Mediterranew Musix per a establir punts violeta als seus festivals. / IMATGE D'ARXIU

VALÈNCIA. La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives comptarà amb un punt violeta contra les agressions sexistes al Festival Medusa de Cullera (la Ribera Baixa) amb l'objectiu d'"atendre aquelles dones que puguen ser víctimes d'aquest tipus d'atacs, i de formar i conscienciar tot aquell que s'acoste contra la violència masclista".

El punt violeta, que s'ha posat en marxa en col·laboració amb Turisme en tots els festivals que formen part de la marca Mediterranew Musix, compta amb tres professionals formades en atenció psicològica, legal i emocional que ofereixen atenció especialitzada entre les 19.00h i les 3.00h.

Així mateix, tenen el suport de professionals del Centro Mujer 24 Horas i un equip de voluntaris format en aquest àmbit. A més d'informar, també atenen des del punt de vista psicològic i social amb intervencions "immediates" si és necessari. Amb tot això, pretenen assessorar les dones però "també els homes perquè reflexionen sobre què és un comportament sexista".

Els espais violeta desenvolupen diverses accions, com ara una taula informativa i dinàmiques lúdiques de prevenció, d'espai d'atenció i d'intervenció davant situacions d'assetjament, on s'assessorarà psicològicament, legalment i emocionalment a les dones. Igualment, existeix la Xarxa d'Aliades perquè les dones que estiguen al festival i que vulguen donar suport o ajudar altres dones obtinguen un braçalet morat.

next