L'estabilització de l'incendi de Gran Canària permet que 4.000 persones tornen a les seues cases

Més de 1.000 efectius continuen treballant per a poder donar per controlat el foc en les pròximes hores
21 agost 2019 10:35h
El darrer incendi forestal de Gran Canària ha començat a remetre aquest dimarts a la matinada després de tres jornades senceres cremant sense control. / CEDIDA A EUROPA PRESS/CABILDO DE GRAN CANÀRIA

VALÈNCIA. El president del Govern de Canàries, Ángel Víctor Torres, ha informat que el gran incendi forestal que afecta l'illa de Gran Canària es troba "en fase d'estabilització", la qual cosa permet la tornada d'unes 4.000 persones a les diverses localitats dels municipis afectats que van ser desallotjades per la proximitat de les flames.

Tot i la millora de les condicions de l'incendi, continuen treballant en l'extinció del foc més de 1.000 persones, de les quals unes 390 pertanyen a la Unitat Militar d'Emergències (UME).

Així, fins al moment, el perímetre del gran incendi forestal ha crescut fins als 112 quilòmetres i ha cremat unes 10.000 hectàrees, on s'han descarregat durant aquest dimarts 1,6 milions de litres d'aigua gràcies als 16 mitjans aeris, als quals aquest dimecres s'han incorporat dos avions Kamov per a col·laborar amb els efectius de terra.

Torres ha subratllat que l'incendi "està en fase d'estabilització", el que va assegurar que "és una magnífica notícia", per a afegir que s'ha arribat a aquest punt gràcies al "magnífic" treball realitzat per tots els efectius.

next