Un incendi en una planta de reciclatge d'Almassora provoca una columna de fum negre i tòxic

El foc s'ha iniciat aquest matí i ha afectat tot el magatzem exterior
17 maig 2019 14:15h
L'incendi està ocasionant un fum negre i tòxic que es propaga ràpidament pel vent, encara que la seua evolució és favorable. / EFE

VALÈNCIA. Aquest divendres al matí s'ha declarat un incendi al magatzem exterior d'una planta de reciclatge de la localitat d'Almassora (la Plana Alta), segons han informat fonts del Consorci Provincial de Bombers.

El foc s'ha iniciat cap a les 11.25 hores i ha afectat tot el magatzem exterior de la planta, on hi havia acumulats plàstics, fusta, restes de poda i matalassos, entre altres materials. L'incendi està ocasionant un fum negre i tòxic que es propaga ràpidament pel vent, encara que la seua evolució és favorable.

S'havia plantejat evacuar els treballadors de les empreses pròximes a la planta situades al polígon però finalment, a causa d'aquesta bona evolució, s'ha descartat.

Les instal·lacions no han patit cap dany, però s'ha cremat alguna maquinària en l'exterior.

En les tasques d'extinció participen tres dotacions de bombers del parc de la Plana Baixa, que han sigut reforçades per dues dotacions de bombers de l'Ajuntament de Castelló de la Plana, i un camió nodrissa de 35.000 litres del Consorci per a repostar els vehicles que estan treballant.

L'incendi encara no està controlat. El vent ha ajudat a fer que s'expandira ràpidament, segons les mateixes fonts. No obstant això, el fet que la força del vent haja disminuït ha ajudat a una millor evolució del foc i es podran retirar els Bombers Municipals de Castelló d'ací a poc temps.

next