Un incendi en una residència de Benicàssim obliga a desallotjar 50 ancians

Quatre persones queden ingressades a l'Hospital General de Castelló per inhalació de fum i una altra serà evacuada a La Fe per cremades
1 juny 2019 12:39h
La primera dotació de bombers que ha arribat ha aconseguit controlar en vora quinze minuts el foc, que estava localitzat en una habitació. Imatge d'arxiu. / IMATGE FACILITADA PER LA GUÀRDIA CIVIL

VALÈNCIA. Una cinquantena d'ancians d'una residència de Benicàssim (la Plana Alta) han sigut desallotjats del centre després que un incendi iniciat a primera hora d'aquest dissabte en una de les habitacions haja obligat a confinar-los en els seus dormitoris fins que es ventilara el fum.

Els bombers han rebut l'avís d'un incendi en la residència de la tercera edat Oasis, a la urbanització La Parreta de Benicàssim, a les 7.56 hores. La primera dotació de bombers que ha arribat ha aconseguit controlar en vora quinze minuts el foc, que estava localitzat en una habitació.

No obstant això, el fum ha afectat els dos pisos de la residència, en la qual hi havia una cinquantena de persones, per la qual cosa els bombers han optat per deixar-los confinats a les seues habitacions fins que extragueren el fum i fora segura la seua evacuació.

Cinc ancians han sigut traslladats a l'Hospital General de Castelló. Quatre són atesos per inhalació de fum –dues dones de 87 i 93 anys i dos homes de 87 i 91– i un cinqué per cremades, que serà evacuat a l'hospital La Fe de València. Es tracta de la persona que estava a l'habitació on ha començat l'incendi.

De moment es desconeix si els ancians podran tornar a les seues habitacions o hauran de ser traslladats a altres instal·lacions, ja que encara que les flames només han afectat l'habitació on ha començat l'incendi, eixa la planta està afectada pel fum.

La directora territorial de la Conselleria d'Igualtat a Castelló s'ha traslladat a la residència, que és de titularitat privada, per a seguir el desenvolupament del succés i per si fora necessari buscar places per a allotjar als residents en cas que no pogueren tornar aquest dissabte a les seues habitacions.

Per la seua banda, agents de la Guàrdia Civil de la Policia Judicial d'Orpesa i de la Policia Judicial de València especialistes en incendis s'han fet càrrec de les investigacions per a esclarir les possibles causes de l'incendi, entre les quals està la d'un curtcircuit elèctric.

next