Indignats amb Renfe convoca una protesta per la "insostenible" situació dels trens de Rodalia

La plataforma es concentrarà dissabte 14 a l'Estació del Nord de València per a exigir un servei puntual, amb garanties de circulació i sense cancel·lacions d'última hora
9 desembre 2019 10:58h
Indignats amb Renfe ha convidat altres plataformes perquè se sumen a la protesta. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA (Agències, Redacció). La plataforma d'usuaris Indignats amb Renfe ha convocat una concentració per al dissabte 14 de desembre en protesta per la "insostenible" situació dels trens de Rodalia i Regionals de Renfe i per a exigir un servei puntual i sense cancel·lacions d'última hora.

La concentració tindrà lloc a l'Estació del Nord de València a les 12 hores i en ella es recolliran signatures per a traslladar-les al defensor del poble sota la reivindicació d'un ferrocarril "públic i digne".

Indignats amb Renfe ha convidat altres plataformes perquè se sumen a la protesta, com En defensa del ferrocarril de CGT, i partits polítics, segons ha informat a EFE el seu portaveu, Samuel Martínez. La concentració també servirà per a demanar la dimissió o destitució dels responsables de Rodalia i Regionals de València, ja que la situació d'aquests serveis es deu "a la mala gestió", segons la plataforma.

El 2017 i 2018 només a València es van suprimir 2.000 trens per any en Rodalia i Regionals, "quasi tots per falta de personal, material o manteniment de material", i en els últims anys s'han perdut més de deu milions d'usuaris pel "mal servei prestat i les interminables i innecessàries obres del Corredor Mediterrani, que és un AVE camuflat que no ha portat beneficis als usuaris", segons el manifest.

Entre les principals demandes es troba la priorització de les inversions i una reestructuració dels horaris i les freqüències per a un servei puntual i amb garanties de circulació, sense cancel·lacions d'última hora. Des de la plataforma també reclamen la contractació del personal necessari per a prestar un servei correcte.

Altres de les reclamacions inclouen que es disponga de material ferroviari en condicions i l'adaptació de les línies actuals de Rodalia per a respondre a les necessitats de la població. La plataforma també reivindica una anàlisi de les inversions en electrificació de les línies i en la duplicació de les vies i la integració tarifària amb FGV i l'autobús.

next