L'informe de denúncies dels drets lingüístics del 2019 recull un total de 16 vulneracions

Escola Valenciana ha presentat aquest dimecres el document al Síndic de Greuges i a l'Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat coincidint amb el 4D, Dia dels Drets Lingüístics al País Valencià  
4 desembre 2019 17:18h
Una de les vulneracions que recull l'informe és que, des que van acabar les emissions de TV3 al territori valencià, el País Valencià continua sense rebre el senyal de cap mitjà de comunicació audiovisual de la resta de territoris de parla catalana. Imatge d'arxiu. 

VALÈNCIA. Aquest dijous al matí, amb motiu del Dia dels Drets Lingüístics, diferents entitats que treballen per al foment de la llengua han lliurat aquest matí a l'Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat l'Informe de Denúncies dels Drets Lingüístics al País Valencià 2019. Tal com indiquen des d'Escola Valenciana, aquest document pretén visibilitzar la discriminació que pateix la ciutadania quan parla valencià al País Valencià, malgrat que hauria d'estar a l'empara de la llei vigent.

L'informe –elaborat per Escola Valenciana, Plataforma per la Llengua, Acció Cultural del País Valencià (ACPV), CCOO PV, Intersindical Valenciana, STEPV, FE CCOO PV, FAMPA-València, Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM), Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), Plataforma pel Dret a Decidir i Societat Coral el Micalet– recull 16 vulneracions lingüístiques ocorregudes enguany. Algunes d'aquestes han tingut molt de ressò mediàtic, com ara la discriminació que va patir el veí d'Elx Jafet Pinedo, escorcollat, traslladat a comissaria i denunciat per haver-se adreçat en valencià a dos agents de policia.

Les entitats que han elaborat l'informe de vulneracions s'han reunit aquest dimecres al matí amb Rubén Trenzano, director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, per a fer-li arribar la preocupació per les discriminacions que pateix la ciutadania valencianoparlant.

Escola Valenciana insta el govern valencià a legislar i establir els mecanismes necessaris per a posar fi a les vulneracions de drets lingüístics que pateixen aquestes persones mitjançant una Llei d'Igualtat Lingüística. A més, l'entitat demana que es convoque el Consell Social de les Llengües perquè assessore la Generalitat per a acabar amb les vulneracions. També, que el nou govern de l'Estat sorgit de les eleccions del 10 de novembre establisca els mecanismes necessaris per a posar fi a aquestes vulneracions de drets lingüístics que apareixen en l'informe.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next