Oltra demana un "vot valent" a Compromís que faça "imparables" els canvis iniciats aquesta legislatura

La coalició reivindica el treball fet amb la Xarxa Llibres, la protecció del territori i la lluita contra el canvi climàtic, i es mostra com "la línia de defensa de la democràcia"
12 abril 2019 00:19h
La coalició valencianista comença la campanya electoral "amb humor i amb amor", perquè té clar que "el canvi que va començar el 2015 gràcies al vot valent de milers de persones seguirà endavant". / COMPROMÍS

VALÈNCIA. Compromís ha celebrat a Russafa el seu acte d'inici de campanya amb un sopar de cabasset amenitzat per Pepiu i en què han intervingut el cap de llista al Congrés, Joan Baldoví, i els candidats a la Generalitat i a l'Alcaldia de València, Mónica Oltra i Joan Ribó, respectivament. 

Oltra ha descrit que la coalició valencianista comença la campanya electoral "amb humor i amb amor", perquè té clar que "el canvi que va començar el 2015 gràcies al vot valent de milers de persones seguirà endavant". L'actual vicepresidenta i candidata a la Presidència ha reconegut que Compromís se sotmet "a aquest examen amb un somriure" que volen que "òmpliga les urnes el dia 28 d'abril".

La candidata s'ha referit a la Xarxa Llibres, a la protecció del territori i a la lluita contra el canvi climàtic com alguns dels motius perquè el canvi iniciat aquests quatre anys "siga imparable", fent referència al lema de campanya. A més, ha reconegut que cal arribar a la gent "a què encara no s'ha arribat". "Hem arribat a molta gent però en queda molta a què arribar", ha reconegut Oltra, qui ha afegit: "Amb el vot dels homes i dones d'aquesta Comunitat, el 28 d'abril serem imparables".

"La línia de defensa de la democràcia"

Sobre les expectatives per al 28 d'abril, Compromís vol liderar el nou govern, perquè entén que "hi ha grans reptes de transformació profunda per a la legislatura vinent" i que, per a això, "és fonamental el lideratge de Compromís". Amb tot, la coalició valencianista celebra els resultats del CIS. "Independentment de les xifres, és important la tendència, la música que marca l'enquesta", ha dit Oltra, i ha continuat: "La Comunitat Valenciana està contenta amb el govern i amb les mesures posades en marxa, i també saben que tot no es pot arreglar en 4 anys i que necessitem més temps per a seguir aprofundint en el canvi".

Pel que fa al possible auge de l'extrema dreta, Oltra ha dit que "al parlament caben tots els qui defensen la democràcia" però no "els enemics de la democràcia, que utilitzen les llibertats i el sistema democràtic per a destruir-lo". Compromís, ha dit, vol ser "la línia de defensa de la democràcia en aquesta Comunitat".

next