Iniciativa proposa a Compromís que Carles Mulet torne a ser senador territorial 

El partit integrat en Compromís ha celebrat aquest dissabte la seua Mesa Nacional, en la qual ha valorat els resultats electorals 
8 juny 2019 17:27h
Iniciativa celebra que Compromís tinga la clau per a fer governs de progrés. / Iniciativa

VALÈNCIA. Iniciativa del Poble Valencià-Compromís ha acordat aquest dissabte proposar a Compromís que Carles Mulet torne a ser senador territorial. Així ho ha acordat la militància a la Mesa Nacional de la formació, la primera que celebren després dels comicis del 28A i del 26M.

Per a Mulet, en el Senat s'ha treballat "des de la perspectiva que si eixa institució ha d'existir, ha de ser com a cambra territorial", i considera que s'ha demostrat "que l'única formació política que ha estat tota la legislatura treballant per solucionar els problemes dels valencians, posant damunt de la taula una agenda valenciana, ha sigut Compromís".

D'altra banda, ha lamentat que ara només hi haurà un senador de la coalició i no dos com en la passada legislatura. No obstant això, ha explicat que "l'objectiu és mantindre eixe nivell de posar un focus en allò que està passant en el nostre País i buscar solucions a la invisibilitat que patim".

Valoració dels resultats electorals

La coportaveu d'Iniciativa, Mireia Mollà, ha realitzat una valoració positiva dels resultats aconseguits en les eleccions del 28A i del 26M. Així, ha assegurat que "després de tancar un cicle electoral amb cinc eleccions diferenciades, Compromís s'ha consolidat i manté la capacitat de decidir en els governs que isquen de les diferents negociacions en els municipis i la Generalitat, amb la qual cosa es podrà continuar amb eixes polítiques transformadores que es van iniciar fa quatre anys per millorar la vida de la gent".

"Dos qüestions que són fonamentals a partir d’ara i que des d'Iniciativa considerem que s'han d'aprofundir dins de Compromís són, en primer lloc, la política d'aliances a nivell estatal i a nivell d'Europa. A diferència del que ha passat en altres territoris, Compromís ha demostrat que és una clara i potent alternativa de l'esquerra i en eixe sentit hem de ser una força referent per a contribuir a canviar la política a nivell estatal i europeu", ha explicat Mollà.

"En segon lloc tenim el repte de fer de Compromís una eina útil en tot el nostre territori. Necessitem una estratègia vertebradora perquè Compromís arribe a tots els indrets de forma potent, com s'ha aconseguit a la ciutat de València. Encara tenim assignatures pendents com, per exemple, el sud del país, que per a nosaltres és molt important i, per tant, allí és imprescindible que Compromís realitze un gran treball en els pròxims anys", considera la coportaveu d'Iniciativa.

next