Inspecció de Treball determina que vint beques més de la Generalitat són fraudulentes

Comissions Obreres retrau a les institucions públiques que, en lloc de complir la normativa laboral, amenacen de deixar de convocar beques 
26 novembre 2019 14:48h
Les vint beques fraudulentes estan repartides en les conselleries d'Igualtat, Sanitat, Economia, Agricultura, Participació i Obres Públiques. / EFE ARXIU JUAN CARLOS CÁRDENAS

VALÈNCIA. La Inspecció de Treball confirma que 20 persones becàries de diferents conselleries de la Generalitat Valenciana es troben en una relació laboral encoberta i, per tant, en situació de frau, segons ha informat en un comunicat Comissions Obreres del País Valencià (CCOO PV). La resolució de la Inspecció ha constatat el mateix que en casos anteriors: es tracta de relacions laborals encobertes i, per tant, en frau de llei. En aquest cas, Inspecció es refereix a vint beques repartides entre les conselleries d'Igualtat, Sanitat, Economia, Agricultura, Participació i Obres Públiques.

Aquesta resolució de la Inspecció se suma a la que ja es va anunciar la setmana passada, la situació de les 28 persones becàries de Presidència de la Generalitat incorria en frau de llei i abús de dret. En ella, Inspecció confirmava que aquestes persones havien de cotitzar a la Seguretat Social com a treballadors en ple dret de l'Administració. Davant d'aquesta decisió, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va decidir que Presidència ja no convocaria més beques

Segons expliquen des del sindicat, "és una contradicció que l'Administració, que ha de vetlar pel compliment de la llei, siga qui incomplisca la normativa laboral". "No sols es permet la indefensió, sinó que, quan se li retrau i sanciona l'actitud per l'autoritat competent, amenaça d'eliminar, en aquest cas, les beques", continua CCOO PV en un comunicat.

"No sols estem davant un frau o utilització anòmala en les beques, sinó també davant una ocupació temporal subvencionada, amb irregularitats en la contractació i en les condicions salarials", afegeixen. 

Per aquesta raó, des del sindicat emplacen la Generalitat i la resta d'administracions a corregir aquestes pràctiques fraudulentes. Els insten, a més, que oferisquen l'ocupació pública necessària i abandonen aquestes fórmules. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next