Inspecció de Treball obliga la Diputació de València a contractar set becaris

CCOO assegura que els joves, contractats amb una beca, realitzaven les mateixes tasques que els tècnics de comunicació de la corporació
15 juliol 2019 11:32h
Inspecció de Treball detecta "frau de llei i abús de dret, amb un supòsit de relació laboral encoberta". / SINC

VALÈNCIA. CCOO PV ha aconseguit que es reconega la relació laboral de set persones becàries del Servei de Comunicació i Relacions Exteriors de la Diputació de València, que han sigut donades d'alta en la Seguretat Social després que Inspecció de Treball haja detectat "frau de llei i abús de dret, amb un supòsit de relació laboral encoberta", segons ha informat el sindicat en un comunicat.

La central sindical ha denunciat la "precarització de l'ocupació" i ha emplaçat la corporació "a solucionar aquestes irregularitats en les beques presents i futures". Aquestes persones exercien les activitats pròpies del personal tècnic de comunicació "en una activitat laboral i no formativa", assegura CCOO. Així, segons el sindicat, "amb caràcter general han de tindre tots els drets sobre el salari, jornada, permisos i vacances reconeguts als treballadors i les treballadores de la corporació provincial".

CCOO PV va denunciar a l'autoritat laboral "aquest cas de precarització de l'ocupació a través d'un ús fraudulent de les beques, que s'arriben a prolongar fins a un any o fins i tot 36 mesos, sense límit d'edat, un fet intolerable en l'administració pública", afirma el sindicat. Segons CCOO PV, l'informe d'Inspecció "ha sigut concloent i exposa el cúmul d'irregularitats: no tenen programa formatiu que preveja el seguiment, supervisió o autorització de la pràctica a exercir, amb criteris d'avaluació mesurables".

CCOO PV ha subratllat que l'objecte de les pràctiques no laborals "és la formació", tal com està difonent a través de la seua campanya informativa 'Beques o treballes?', per a explicar les pràctiques laborals i no laborals i detectar les diferències entre les que són correctes i les que no.

Per a la secretària de Formació i Ocupació de CCOO PV, Ana García Alcolea, "no es poden permetre aquests abusos a la joventut" i ha recalcat que s'han de "posar els mitjans perquè puguen obtindre una ocupació de qualitat amb drets, d'acord amb la seua qualificació, i això és potestat dels poders públics i no al contrari, que siguen les mateixes administracions les que utilitzen de forma fraudulenta la figura de les pràctiques o beques".

next