La Inspecció de Treball obliga una empresa citrícola a facilitar que les treballadores vagen al bany 

Dues empleades es van orinar damunt perquè havien d'esperar a ser substituïdes per a abandonar el lloc de treball
10 abril 2019 16:58h
Imatge d'arxiu d'una cooperativa citrícola.

VALÈNCIA. La Inspecció de Treball ha instat una cooperativa citrícola de les Alqueries a agilitar les substitucions de les treballadores perquè puguen fer ús dels serveis higiènics després que una empleada s'orinara damunt.

A vegades, les treballadores havien d'esperar més d'una hora i mitja per a anar al bany, ja que amb caràcter previ a poder abandonar la línia de treball les havien de substituir, segons ha informat la CGT. Aquest sindicat va denunciar la situació davant la Inspecció, que, en data 13 de març, va requerir a una cooperativa d'Alqueries que en un termini immediat exercira "el necessari control sobre les persones amb funcions de comandament encarregades d'autoritzar a les treballadores l'ús de serveis higiènics". Així mateix, també li va requerir que procedira "a donar-los instruccions escrites perquè prioritzen les necessitats fisiològiques de les treballadores enfront d'altres interessos".

Segons indica el document de la Inspecció, facilitat per la CGT, el representant de l'empresa va reconéixer l'incident denunciat per la CGT i va mostrar el seu compromís a agilitar les substitucions perquè les empleades puguen anar al bany.

En la cooperativa de les Alqueries treballen unes 200 dones al magatzem i, després d'un canvi organitzatiu, tenien "serioses dificultats" per a realitzar necessitats bàsiques, segons el sindicat.

Aquesta situació va provocar que una treballadora, en la campanya anterior, s'orinara damunt i que una altra, enguany, abandonara el lloc de treball quan no podia aguantar més i no poguera arribar al bany a temps. Va ser aquesta treballadora la que va acudir a la CGT amb "el lògic malestar a nivell psicològic" que li va provocar, segons fonts sindicals.

La CGT assegura que aquesta situació es produeix en "molts magatzems citrícoles" de la zona i en altres sectors feminitzats, i exigeix que "es deixen de vulnerar" drets constitucionals i laborals de les treballadores i "es deixe de menyscabar la seua dignitat" sense necessitat d'autorització per a anar al bany.

next