Intersindical demana que es convoque urgentment la Taula de Negociació de personal funcionari i estatutari

El sindicat espera que la seua petició siga atesa prompte per part de la consellera Bravo; en cas contrari, avança que durà a terme "una mobilització sistemàtica"
26 desembre 2019 20:26h
El sindicat demana la convocatòria urgent de la Junta de Portaveus de la MGN II "amb la finalitat de posar data per a la pròxima reunió i establir l'ordre del dia", ja que consideren que és necessari elaborar un calendari de reunions. / INTERSINDICAL

VALÈNCIA. Intersindical Valenciana denuncia que "des del passat 15 d'octubre del 2019, quan es va constituir formalment la Taula General de Negociació de personal funcionari i estatutari (MGN II) de la Generalitat Valenciana, la presidència d'aquesta, que ostenta la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, no ha donat cap mostra del seu interés per a tornar-la a convocar, tot relegant la negociació col·lectiva del personal funcionari i estatutari a un paper testimonial o, en el millor dels casos, a la subsidiarietat respecte de la Taula General de Negociació I, que inclou, a més, al personal laboral".

Per a Intersindical, aquesta forma de procedir de la consellera només es pot explicar "partint d'una concepció errònia de la configuració de la negociació col·lectiva de les empleades i empleats públics". En aquest sentit, recorden a la consellera que "la MGN II és una taula autònoma per la negociació de condicions laborals de personal funcionari i estatutari i, per tant, no depén jeràrquicament ni és subsidiària de la MGN I".

El sindicat demana la convocatòria urgent de la Junta de Portaveus de la MGN II "amb la finalitat de posar data per a la pròxima reunió i establir l'ordre del dia", ja que consideren que és necessari elaborar un calendari de reunions. Per al sindicat és "inajornable" el compromís del Consell per a abordar la negociació de matèries importants, referides a personal funcionari i estatutari, com ara "retribucions; salut laboral; conciliació familiar i laboral; igualtat; ocupació i estabilitat del personal interí; jornada laboral; desenvolupament del reglament sobre l'aplicació de la capacitació lingüística, o reversió de la gestió de les contingències professionals per les mútues".

Intersindical espera que la seua petició siga atesa prompte per part de la consellera Bravo. En cas contrari, el sindicat diu que es veurà "en l'obligació de defensar els interessos d'aquest col·lectiu" amb totes les eines que estiguen al seu abast, "incloent-hi la mobilització sistemàtica".

next