Intramurs presentarà la fotografia de l'acció de Spencer Tunick a València en la nova edició del festival

'Muralles de llum' se celebra del 17 al 27 d'octubre i pretén reflexionar sobre els llaços de la ciutat amb la cultura musulmana
15 octubre 2019 18:55h
El dia 26 d'octubre es farà el lliurament de la fotografia final de l'acció 'València, pell del Mediterrani'. / EUROPA PRESS ENRIQUE PALOMARES 

VALÈNCIA (EP). Intramurs ultima els detalls de la sisena edició del festival, que se celebrarà del 17 al 27 d'octubre sota el lema 'Muralla de Llum'. El dia 26 d'octubre es farà el lliurament de la fotografia final de l'acció València, pell del Mediterrani, del fotògraf nord-americà Spencer Tunick, que es va realitzar el passat mes de març i que tanta expectació va generar. L'obra serà presentada el 25 d'octubre als mitjans de comunicació, segons avancen els responsables de la cita cultural. 

El lema escollit en aquesta ocasió fa referència a una edició "de trànsit i evolució que camina cap a la cerca d'un model de ciutat i centre històric sostenible, solidari i inclusiu, on els murs de l'antiga Balansiya són els protagonistes immaterials d'un llegat patrimonial poc valorat i quasi desconegut", explica l'organització en un comunicat.

Des del festival pretenen construir "un nou escenari" sobre el qual alçar una "muralla invisible" per a prendre consciència dels lligams de la ciutat amb la cultura musulmana que, alhora, "permeta transitar per ella com a part d'una herència patrimonial oblidada".

Amb aquesta edició –que qualifiquen de "més passiva i reposada"– l'objectiu és afermar l'evolució com a festival d'art contemporani. El lema 'Muralla de Llum' reforça aquesta idea d'il·luminar i posar en valor aquelles parts fosques de la història de la ciutat, així com trencar els límits que ens separen de la figura de 'l'altre' per a incloure'l i fer-lo partícip d'una reflexió que ha de convertir-se en debat intercultural.

Al llarg dels deu dies de durada, i en diferents seus repartides pel casc antic de València, tindrà lloc la celebració d'exposicions, conferències, rutes i tallers oberts a la participació ciutadana. La inauguració del festival serà dijous, 17 d'octubre, a les 19.00 hores amb l'obertura de l'exposició col·lectiva 'Muralla de Llum' a la Sala La Muralla del Col·legi Major Rector Peset. En aquest espai de Rector Peset intervindran els artistes Fermín Blanco, Col·lectiu TAV Woodyloop, Alumnes d'obra gràfica i espai públic, Van Jesus, Daniela Cugliandolo, Edu Marín, Janfri i Nacho Ruiz, Mateo de Liébana i Omar Ayyashi.

Aquest últim ha sigut recentment seleccionat com a jurat del prestigiós premi LUX de Fotografia Professional que cada any concedeix l'Associació de Fotògrafs Professionals d'Espanya (AFPE). La intervenció d'Ayyashi en l'exposició col·lectiva d'Intramurs serà amb la peça X_ellas, de caràcter solidari i amb el tràfic de dones com a eix del treball que presenta en Intramurs.

Una part fonamental del festival d'aquest any seran les Rutes Caminart, que connectaran els participants amb el passat àrab de València. Aquests trajectes recorreran els llenços i torres de la muralla àrab, conservats als solars, carrers i a l'interior d'alguns edificis del centre històric; especialment al barri del Carmen. Les Rutes Caminart se celebraran durant els caps de setmana de celebració del festival.

next