Intramurs trau a la llum la foto d'Spencer Tunick a València i l'entregarà als 1.300 participants en una festa

La nova edició del festival funciona com a pont entre la sessió de fotos de l'artista i l'acció d'enguany, que tracta de recuperar l'antiga muralla àrab de València amb un sistema de llums LED
25 octubre 2019 13:33h
L'acció 'València, pell del Mediterrani' va tindre lloc el passat març a les Torres de Serrans. / INTRAMURS 

VALÈNCIA (EP).  El festival Intramurs ha revelat el resultat de l'acció que el fotògraf estatunidenc Spencer Tunick va dur a terme a València amb el lema 'Pell del Mediterrani'. A més, el certamen farà lliurament de la fotografia a les 1.300 persones que van participar en una festa que se celebrarà aquest dissabte a la Galeria Princesa 2.0 de la capital del Túria. 

La nova edició d'Intramurs està funcionant com "un pont entre la passada edició, marcada per la sessió de fotos de l'artista estatunidenc Spencer Tunick, i l'edició del 2020, que tindrà com a iniciativa principal la recuperació de la desapareguda muralla àrab mitjançant un sistema de llums LED", expliquen els responsables de la cita cultural.

La festa d'inauguració va versar sobre aquest futur projecte que implicarà institucions i associacions veïnals, mentre que la festa de clausura, que se celebrarà a la Galeria Princesa 2.0 aquest dissabte 26 d'octubre, tindrà com a protagonistes les instantànies que Spencer Tunick va realitzar a València durant la passada convocatòria d'Intramurs.

València, pell del mediterrani va ser el nom que va rebre aquesta iniciativa, que va ser possible amb la col·laboració de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat, la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de València, la Fundació Turisme València i el CCCC-Centre del Carme Cultura Contemporània. 

Les 1.300 persones que hi van ser convocades i es van despullar el passat 30 de març formen part d'una acció que pretén valorar monuments patrimonials de Ciutat Vella com ara les Torres de Serrans. La festa de clausura d'aquesta VIa edició d'Intramurs tindrà com a protagonista a cadascun d'aquells voluntaris que es van despullar sense pudor, obviant el fred, per a ser captats per la lent del polèmic fotògraf.

Tot el procés de realització de l'acció, així com de la preparació del dispositiu necessari per a dur-la a terme va ser documentat per la televisió pública valenciana, À Punt, que va recollir el testimoni d'institucions, artistes i voluntaris participants donant peu a una edició especial del programa Punt docs.

Durant la festa se'ls farà lliurament d'una còpia de les fotografies preses per Tunick. Per a aquells que no hi puguen assistir, l'organització del festival ha habilitat dues maneres de poder fer lliurament de la foto: per correu postal o acudint al laboratori de fotografia MomentoLux. L'esdeveniment de lliurament de la foto estarà obert al públic general, començarà a les 18.00 hores i serà amenitzat musicalment per la discjòquei Miss Yulsse.

next