Intu es mostra "desconcertat" per la campanya contra Puerto Mediterráneo i s'escuda en un acord del 2018

Els promotors defensen que el projecte es desenvoluparà en terrenys "totalment privats" que en l'actualitat es troben "degradats" i recorda el compromís adquirit al desembre passat per a dur a terme "una ambiciosa regeneració" de Les Moles
14 novembre 2019 19:30h
Intu Eurofund es reafirma en el compromís subscrit amb l'Ajuntament de Paterna el 20 de desembre del 2018 de dur a terme "una ambiciosa regeneració de la zona annexa al centre d'oci". / INTU

VALÈNCIA. Intu Eurofund, l'empresa promotora del centre d'oci Puerto Mediterráneo, mostra en un comunicat el seu "complet desconcert" davant del que descriu com una "campanya de desprestigi orquestrada contra el centre d'oci" en les últimes setmanes. 

Per això, els promotors volen recordar que l'actuació es desenvoluparà en terrenys de propietat privada, "que en l'actualitat es troben degradats i que comprenen camps de cultiu de secà improductius, parcel·les abandonades, zones d'abocador il·legals, superfície de matoll i xicotetes zones de pineda descurades".

En aquest sentit, entenen com "una greu irresponsabilitat" que alguns representants públics participen de "la campanya de pressió" al president de la Generalitat perquè es recórrega contra la recent sentència del Tribunal Superior de Justícia que anul·la la resolució de la Conselleria d'Habitatge d'octubre del 2016 per la qual es va denegar el projecte Puerto Mediterráneo i, per tant, la memòria ambiental prèvia que va ser emesa.

Un compromís de desembre del 2018

Intu Eurofund es reafirma en el compromís subscrit amb l'Ajuntament de Paterna el 20 de desembre del 2018 de dur a terme "una ambiciosa regeneració de la zona annexa al centre d'oci", a Les Moles. Aquest pla, diu l'empresa, inclou la recuperació de 99.000 m² de zones verdes per a ús públic, i ha incorporat un estudi ecològic i un pla de gestió de la biodiversitat amb mesures per a garantir la millora mediambiental.

Finalment, els promotors defensen que el centre d'oci serà "un espai avantguardista i sostenible, adaptat al relleu natural de les àrees circumdants i que disposarà de la coberta verda més gran d'Europa, pròxima als 100.000 m² de superfície, en la qual es plantaran espècies autòctones". "Un referent internacional en sostenibilitat, ja que és el primer projecte del món que a obtindre la certificació Breeam d'urbanisme, el mètode d'avaluació i certificació de la sostenibilitat de l'edificació líder en el món i tècnicament més avançat", conclouen.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next