Investidura fallida: Pedro Sánchez no aconsegueix el suport per a ser president

La segona votació del candidat socialista ha acabat amb Unides Podem enrocat en l'abstenció i amb l'únic suport del PSOE i el PRC
25 juliol 2019 15:40h
Sánchez no ha aconseguit el suport necessari per a ser president. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La investidura de Pedro Sánchez ha fracassat. El candidat ha rebut 124 vots a favor; 155, en contra, i 67 abstencions en la segona votació després que Unides Podem no haja variat el seu posicionament de dimarts i s'haja mantingut en l'abstenció.

Aquesta decisió ha arribat després que el PSOE haja rebutjat l'última oferta que Iglesias ha realitzat des de la trona, en què oferia renunciar al Ministeri de Treball a canvi de les polítiques d'ocupació. 

Durant la seua intervenció, la portaveu del PSOE, Adriana Lastra, ha insistit que no variarien la seua proposta, una vicepresidència d'Afers Socials per a Irene Montero i tres ministeris, el d'Habitatge i Economia Social; el de Sanitat i Consum, i el d'Igualtat.

L'únic suport que ha rebut Sánchez ha sigut el dels diputats socialistes i el de l'únic representant del Partit Regionalista Càntabre. Per la seua banda, PP, Ciutadans, Vox, Coalició Canària, Navarra Suma i JxCat han votat en contra, mentre que Compromís, Bildu, ERC i el PNB s'han abstingut, com ja havien anunciat. 

Després d'aquesta investidura fallida, s'obrin dos escenaris. El primer, que el cap de l'Estat, Felip VI, propose un candidat per a una nova investidura que, previsiblement, tindria lloc al setembre. Si en un termini de dos mesos des de la votació d'aquest dijous els diputats no atorguen la confiança a cap candidat, les cambres es dissoldran i es convocaran unes noves eleccions.

next