Investigats la diputada d'Esports i l'expilot 'Champi' Herreros per una ajuda de 60.000 euros a l'equip del motociclista

El jutjat, que estudia la possible prevaricació o malversació de fons públics, ha citat a declarar Isabel García, número quatre del PSPV per València
14 març 2019 18:30h
La Diputació de València va atorgar el 2016 a l'equip de motociclisme una subvenció de 60.000 euros. / DIVAL

VALÈNCIA. El Jutjat d'Instrucció número 4 de València investiga la diputada de Joventut, Esports i Igualtat de la Diputació provincial, Isabel García, a un tècnic i a l'expilot Manuel 'Champi' Herreros en relació amb una subvenció de 60.000 euros que la institució va atorgar el 2016 a l'equip de motociclisme.

La causa està oberta per presumpta prevaricació i malversació, segons els delictes recollits en la denúncia de la Fiscalia, i sense perjudici que la qualificació jurídica puga modificar-se posteriorment, segons ha avançat el diari La Razón i han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia a Europa Press.

El jutjat els ha citat a declarar en qualitat d'investigats per al pròxim 9 d'abril. Les imputacions, que es van produir el mes de febrer, arriben després que el jutjat rebera la documentació sol·licitada a la Diputació de València.

Prèviament, la Fiscalia Provincial havia demanat que un jutjat investigara la possible existència de prevaricació o malversació de fons públics en una subvenció de 60.000 euros que la Diputació de València va atorgar el 2016 a l'equip de motociclisme de Manuel 'Champi' Herreros.

En aquest escrit, l'aleshores fiscal en cap de València, Teresa Gisbert, sol·licitava la incoació de diligències prèvies pel jutge d'Instrucció corresponent en observar de la documentació recaptada que la constitució i inscripció del club de motociclisme Champi Competició va ser posterior al moment de la publicació de la convocatòria de la subvenció i al dia que va finalitzar el termini per a la presentació de sol·licituds.

La Fiscalia va obrir una investigació a l'agost del 2018 després que es remetera un escrit per part de la diputada de Ciutadans a les Corts María José García on informava que el club de 'Champi' Herreros no complia amb els requisits exigibles per a rebre l'ajuda, concedida el 25 d'octubre del 2016, per la qual cosa entenia que podia haver-se produït un delicte de prevaricació i un altre de malversació de fons públics.

Possible tràfic d'influències

A aquestes diligències es va unir un altre escrit remés a la Fiscalia pel diputat provincial del PP Francisco Miguel Izquierdo, que sumava també la possibilitat que s'haguera donat un delicte de tràfic d'influències.

Posteriorment, el diputat popular va ampliar la seua denúncia en considerar que podia haver existit també un frau no solament pel que fa a la concessió de la subvenció, sinó també en la justificació per a la concessió de tal ajuda, atés que assenyalava que el club de motociclisme podria haver fet factures ad hoc per a justificar la subvenció.

Arran dels escrits de Ciutadans i del PPCV, el ministeri públic va sol·licitar documentació a la Diputació de València per a esclarir els fets. Entre els escrits reclamats per la Fiscalia es trobava el decret de la també directora d'Esports de la institució, Isabel García Sánchez, que es presenta a les pròximes eleccions generals com a número quatre del PSPV per la demarcació de València i que forma part de l'Executiva Federal del partit en l'àmbit estatal.

next