Investigades 5 persones que haurien falsejat la identitat de 15 temporers per a la campanya de la taronja

L'operació Gondal de la Guàrdia Civil de Picassent va arrancar amb la inspecció d'una quadrilla de 22 peons agrícoles a la comarca de la Ribera Alta
24 desembre 2019 12:54h
L'actuació s'emmarca en els serveis permanents per a evitar el robatori i comerç il·legal de productes del camp en explotacions i establiments de compra, dins del pla estatal de la Guàrdia Civil contra les sostraccions agrícoles i ramaderes i l'explotació d'immigrants irregulars al camp. / GUÀRDIA CIVIL

VALÈNCIA (EUROPA PRESS). La Guàrdia Civil ha investigat quatre homes i una dona d'entre 39 i 47 anys perquè presumptament van contractar irregularment 15 temporers per a la campanya de recollida de la taronja a la comarca de la Ribera Alta.

El seu modus operandi era suplantar la identitat de persones amb contracte en vigor per empleats irregulars de nacionalitat pakistanesa i índia, que van ser identificades treballant. Per a això, els sospitosos feien valdre un comunicat de treball on figurava la presència de treballadors inexistents.

L'operació Gondal de la Guàrdia Civil de Picassent va arrancar amb la inspecció d'una quadrilla de 22 treballadors, peons agrícoles, on n'hi havia 15 en situació irregular, detalla l'institut armat en un comunicat.

Després de les perquisicions, els cinc presumptes responsables van ser investigats per un presumpte delicte contra el dret dels treballadors. Les diligències instruïdes han passat als jutjats de primera instància i d'instrucció número 2 de Picassent.

L'actuació s'emmarca en els serveis permanents per a evitar el robatori i comerç il·legal de productes del camp en explotacions i establiments de compra, dins del pla estatal de la Guàrdia Civil contra les sostraccions agrícoles i ramaderes i l'explotació d'immigrants irregulars al camp.

next