Investiguen si la mort d'un treballador a Mutxamel és conseqüència d'un colp de calor

L'autòpsia determinarà si les altes temperatures són les causants de la defunció de l'home
7 agost 2019 16:41h
CCOO reclama mesures preventives contra els colps de calor. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La Unió Intercomarcal de l'Alacantí-les Marines CCOO ha anunciat que portarà a Inspecció de Treball i a la Fiscalia la mort d'un treballador en una empresa agroalimentària de Mutxamel (l'Alacantí), que atribueix a un colp de calor.

El sindicat ha demanat que s'inicie la investigació que dilucide les "responsabilitats i les errades" que pogueren haver-se succeït i que van derivar en la mort d'aquesta persona, al mateix temps que ha anunciat que portaran les dades de què disposen a la Inspecció de Treball i a la Fiscalia.

A falta els resultats de l'autòpsia, segons CCOO, el treballador va morir a causa d'un colp de calor. La Conselleria de Sanitat no ha confirmat aquest extrem, ja que serà l'autòpsia la que determine la causa exacta de la mort.

"Demanem que s'inicien les investigacions necessàries per a dilucidar responsabilitats i les errades que van existir en el procediment d'actuació en casos com aquest, on l'estrés tèrmic és un risc declarat i més en aquesta onada de calor que estem patint a la nostra província i, concretament, en aquestes comarques del sud", han detallat.

Així, han reclamat que les mesures preventives, davant aquesta situació d'estrés tèrmic, estiguen en continu "dinamisme", atés que l'exposició al risc "tindrà major impacte en la salut de les treballadores i els treballadors". A més, des de CCOO han assenyalat que els factors que incideixen en la sinistralitat laboral són "la falta d'inversió, de formació i d'informació, entre d'altres".

next