Bonig: "Som l'antic Regne de València i cap euro anirà a fomentar i reforçar el nacionalisme català"

La presidenta del PPCV promet l'eliminació de l'impost de successions i una rebaixa en el de patrimoni
7 abril 2019 18:12h
La líder del PPCV ha reivindicat el seu partit per "haver transformat aquesta Comunitat, de nord a sud, creant oportunitats". Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA. La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha celebrat aquest diumenge un esmorzar a Torrent amb els candidats 'populars' de l'Horta Nord, l'Horta Sud i el Camp de Morvedre. En aquest acte ha anunciat que, si guanya les eleccions, eliminarà l'impost de successions i donacions i rebaixarà el de patrimoni. També ha plantejat una bateria d'ajudes a l'agricultura.

La líder de la formació ha reivindicat el seu partit per "haver transformat aquesta Comunitat, de nord a sud, creant oportunitats". "Continuarem sent el partit majoritari d'aquesta Comunitat i la nostra veu continuarà sent escoltada perquè d'això es tracta la democràcia", ha assenyalat, segons explica el PP en un comunicat.

Així, Bonig ha avançat que "la segona cosa a fer després d'abaixar els imposts és fer que es respecte la identitat de la Comunitat". "Som l'antic Regne de València; cap euro anirà a fomentar i reforçar el nacionalisme català que vol implantar les seues arrels en la comunitat", ha recalcat.

"Nosaltres som gestió, ells balafiament. L'esquerra va gastant desmesuradament amb els diners dels altres. Puig i Oltra abans ploraven però ara apugen els imposts. Hem pagat 3.000 milions d'euros més i no han acabat amb llistes d'espera, ni els barracons, ni la dependència, ni les carreteres", ha destacat la candidata del PPCV a la Generalitat.

Per això, ha anunciat que si governa el seu partit, "eliminarà l'impost de successions i donacions i abaixarà l'impost de patrimoni i l'impost per a la compra d'habitatge".

També ha dit que "els treballadors de la llar que no han cotitzat tindran una llei que reconega els seus drets i que reculla mesures concretes amb reduccions de fins a 2.000 euros anuals en la declaració de la renda". "Sense diners no hi ha drets que valguen. L'esquerra reparteix misèria i el PP crea riquesa", ha agregat.

Mesures per al camp valencià

A més, Bonig ha assenyalat que el Consell "ha enfocat malament les seues polítiques citrícoles perquè aquesta partida no es juga només a la Comunitat Valenciana i Espanya, es juga sobretot a Europa" i, en l'opinió de Bonig, "el PSOE no ha fet ni una sola al·legació a la Política Agrària Comuna i no ha defensat els cítrics valencians a la UE".

Entre les seues propostes, el PPCV porta en el seu programa electoral "un suport decidit a l'oficina de la Comunitat Valenciana a Brussel·les" per a evitar "el caos i la deixadesa que hem viscut fins ara amb la PAC". 

A més, ha avançat que el PPCV incorporarà al seu programa una bateria de mesures per a "el futur del camp valencià com l'exempció de l'IBI rústic, les ajudes davant males temporades o davant situacions com la 'xylella', que s'ha convertit en un dels principals problemes de la citricultura valenciana".

"Molt de suport i lluita a Europa com la defensa de les polítiques en matèria fitosanitària perquè el govern aplique la clàusula de salvaguarda i s'establisca un port valencià d'entrada per a cítrics de tercers països que vulguen entrar a Espanya, així controlarem que es compleixen les mesures fitosanitàries", ha acabat.

next